Află totul despre ingredientele-minune care distrug acneea

21 decembrie 2015   Îngrijire personală

Acneea este cea mai comună şi răspândită problemă a tenului, afectând majoritatea persoanelor cu tenul gras sau mixt. Ea apare de obicei în adolescenţă, când hormonii încep să-şi facă de cap. Deşi, în general, acneea afectează tinerii, ea poate apărea şi după 30 de ani.

Există diverse forme de acnee,cea mai gravă fiind acneea chistică (cea care duce la apariţia comedoanelor inflamate). Factorii principali ce influenţează dezvoltarea acneei sunt producţia de sebum în exces,prezenţa excesivă a bacteriei ce o cauzează (P.acnes),schimbările hormonale şi igiena deficitară. De multe ori,ea poate apărea ca reacţie secundară la stres ori în urma folosirii unor produse ce nu priesc tenului.

Alimentaţia joacă un rol important însă,deşi multe persoane afirmă că dulciurile şi sucurile acidulate cauzează acnnea,nu a fost găsită încă o legatură concretă care să dovedească aceste afirmaţii.

Fie că suferi de o formă severă sau moderată de acnee,fie că te confrunţi cu episoade ocazionale şi coşuri ce lasă urme,în oricare situaţie poţi apela la diverse creme-tratament. Oferta de pe piaţă este mare,de multe ori te poţi pierde în ingredientele şi promisiunile unei etichete. De aceea,am adunat într-o listă cele mai eficiente ingrediente antiacneice:

1. Retinoizi (retinol,acid retinoic,tretinoin)

Sunt substanţe derivate din vitamina A şi constituie cel mai agresiv tratament topic pentru acnee,fiind deosebit de utile în cazul acneei chistice (comedoanelor inflamate). Cremele ce conţin retinoizi cresc rata de refacere a celulelor şi pătrund adânc în ţesutul afectat,sporind activitatea colagenului. Însă aceste tipuri de creme pot deshidrata pielea şi cauza efecte secundare neplăcute (descuamare). În mod corect,trebuie consultat dermatologul înaintea începerii tratamentului cu retinoizi.

Află pe clicksanatate.ro ce ingrediente-minune trateaza acneea. 

Mai multe