Ajutoare din natură pentru stomac

23 aprilie 2016   Îngrijire personală

Problemele digestive precum durerile de stomac, crampele abdominale, balonarea sau constipaţia se numără printre cele mai frecvente neplăceri care îţi pot afecta sănătatea. Remediile din plante ajută la vindecarea acestora în cel mai scurt timp.

Menta calmează stomacul

Iritaţiile mucoasei stomacului,arsurile,crampele,dar şi indigestia pot fi vindecate cu ajutorul mentei. Aceasta are şi proprietatea de a restabili echilibrul florei intestinale şi este utilă în cazul sindromului colonului iritabil. Ideal este ceaiul pe care îl prepari din două linguriţe de frunze mărunţite peste care torni 250 de ml de apă clocotită. Ceaiul se bea călduţ,câte două-trei căni pe zi,până când simptomele dispar.

Gălbenelele au rol cicatrizant

Persoanele care suferă de gastrită şi ulcer gastric pot apela la infuzia de gălbenele,care are puternice proprietăţi cicatrizante. Se obţine  dintr-o  lingură de plantă uscată la o cană de apă  ferbinte. O bei pe stomacul gol,dimineaţa. Cura se ţine cel puţin o lună de zile.

Sunătoarea favorizează digestia

Plantă cu proprietăţi antispastice,sunătoarea ajută la calmarea crampelor şi stimulează digestia. Se beau câte una-două căni de ceai pe zi,dimineaţa şi seara. Tinctura de sunătoare este eficientă contra diareei. Diluezi câte o linguriţă de tinctură în jumătate de pahar de apă şi iei de trei-patru ori pe zi,înainte de mese.

Muşeţelul împiedică acumularea de gaze în stomac

Starea  neplăcută de balonare poate fi combătută cu ceai de muşeţel. Este util şi în ameliorarea spasmelor stomacale,indigestiei,cât şi simptomelor ulcerului. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de flori uscate,pe care le fierbi în 300 ml de apă. După ce dă în clocot laşi la infuzat 15 minute. Îl bei de trei ori pe zi,după masă.

Trucul Click! pentru femei

Dacă suferi de constipaţie,ceaiul de coada-şoricelului te poate ajuta,căci are efect laxativ. Bei câte o jumătate de cană,înainte de mesele principale ale zilei.

Mai multe