Alimente care te ajută să lupţi natural contra diabetului
Controlul asupra dietei tale este cea mai bună modalitate de a ţine sub observaţienivelul de zahăr din sânge şi a te feri de diabetul zaharat. Iar unele alimente îţi pot uşura sarcina.
Ceea ce mănânci are legătură directă cu nivelul zahărului din sânge,fie că se menţine în limitele normale sau că are valori ridicate. Deci,este important să ai o dietă raţională. Iată câteva alimente care te-ar putea ajuta.
Agrişele indiene
Acestea sunt bogate în vitamina C. De fapt,o mică agrişă are la fel de multă vitamina C ca şi echivalentul a două portocale. De asemenea,ele sunt bogate în compuşi fenolici,cum ar fi flavone şi antociani,care au puternice proprietăţi antioxidante. Consumate în mod regulat,sub formă de pulbere,suc sau în stare naturală,crude,acestea stimulează grupul de celule din pancreascare secretă insulina.
Grapefruitul
Acest fruct are indicele glicemic scăzut şi ajută la creşterea sensibilităţii la insulină,datorită unei flavonoide numitenaringenin. Chiar dacă nu eşti diabetică,consumul de grapefruit poate ajuta la prevenirea lui,odatăcu înaintarea în vârstă.
Frunzele de mango
Mango este considerat a fi un fruct controversat pentru diabetici,însă frunzele sale au anumite proprietăţi medicinale care fac minuni pentru cei ce suferă de diabet. Culege frunzele de mango,zdrobeşte-le şi prepară din eleo infuzie cu apă caldă. Bea acest amestec pentru a reduce nivelul de zahăr din sânge.
Castraveţii
Aceste legume ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge. Eleau un indice glicemic mic şi ajută la îmbunătăţirea producţiei de insulină de către celulele beta ale pancreasului.
Ceapa
Are proprietăţi anti-diabetice,care ajută la lupta împotriva diabetului zaharat de tip I şi de tip II. Datorită caracteristicilorhipoglicemiante,ajutăla îmbunătăţirea toleranţei la glucoză.
Usturoiul
Consumul de doi până la trei căţei de usturoi pe zi ajută la controlul diabetului zaharat,dar şi la reducere colesterolului şi la controlul nivelului de trigliceride.
Varza
Varza conţine o mulţime de antioxidanţi şi are proprietăţi antihiperglicemici,având acelaşi rol ca şi medicamentele pentru ţinerea sub control a diabetului zaharat.