Alimente care-ţi fac mintea brici

1 noiembrie 2016   Îngrijire personală

Cu toţii avem momente când uităm – ba să ne prezentăm la o întâlnire, ba să punem ceasul să sune sau să dăm drumul la emisiunea preferată. Ca să-ţi păstrezi acuitatea mentală, consumă alimentele de mai jos, pe termen lung.

Stresul oxidativ,inamicul creierului

Stresul oxidativ se numără printre cei mai mari inamici ai creierului,şi este rezultatul radicalilor liberi în exces,generaţi de poluare,stres,boli,toxine şamd. Prea mulţii radicali liberi generează reacţii inflamatorii în lanţ,care pot să afecteze celulele creierului până la nivel de ADN. Antioxidanţii pot bloca acest ciclu distructiv – de aceea e bine să-i incluzi în dieta zilnică.

Surse naturale de antioxidanţi pentru creier

Surse naturale de antioxidanţi sunt:afinele,fructele de pădure în general,fasolea,prunele. Anumite ierburi aromate şi condimente  – salvia,rozmarin,ghimbir,curcuma – sunt au şi ei o zestre bogată în aceşti compuşi benefici.

Surse naturale de omega 3 pentru creier

Acizii graşi omega trei sunt şi ei cruciali pentru sănătatea creierului. Surse de omega 3 sunt carnea de peşte,seminţe de in,nuci şi seminţe crude,carnea de vită din gospodărie.

De unde iei vitamina E pentru creier

Vitamina E este cunoscută ca având proprietatea de a îmbunătăţi sănătatea creierului,ea având şi un puternic efect antioxidant. Surse de vitamina E:uleiurile vegetale,cerealele integrale,legumele cu frunze verzi,nucile,seminţele,gălbenuşul de ou,ficatul,untul,smântâna.

Exerciţiile fizicem ajută creierul

Studiile arată legătura dintre exerciţiil zilnice şi o mai bună funcţionarea a creierului. Un studiu a arătat,spre exemplu,că femeile de peste 65 de ani care mergeau zilnic 30 de minute au înregistrat o încetinire a declinului mental.

Mai multe