Băutura naturală care înlătură durerea
Ghimbirul este un aliment foarte popular şi versatil, folosit de mii de ani. Este bogat în minerale esenţiale şi vitamine şi este cunoscut pentru capacitatea sa de a înlătura durerea, datorită proprietăţilor sale analgezice.
Mai mult,ghimbirul conţine potasiu şi mangan,ceea ce-l face bun pentru prevenirea bolilor de inimă. Este deosebit de eficient cu musculara şi durerile de spate,şi,de asemenea,uşurează durerile menstruale.
Ce beneficii are această băutură naturală:
- Bun pentru sănătatea digestivă;
- Te scapă de greaţă;
- Scade colesterolul „rău“ şi nivelul zahărului din sânge;
- Poate fi utilizat pentru afecţiuni respiratorii;
- Reduce febra;
- Stimulează circulaţia sângelui.
Cum prepari băutura
Ai nevoie de:
O bucată de rădăcină proaspătă de ghimbir,tocat
1/2 cană de zahăr
1/2 ceaşcă de lămâie
1/4 linguriţă sare de mare
8 ceşti de apă
Mod de preparare
Pune 3 ceşti de apă,ghimbirul,zahărul şi sarea într-o cratiţă. Fierbe amestecul 5 minute sau până când zahărul se topeşte. Adaugă restul de apă şi aşteaptă până când amestecul ajunge la temperatura camerei. Adaugă sucul de lămâie şi omogenizează bine ingredientele. Pune totul într-un borcan de sticlă,amestecă bine şi închide ermetic. Lasă amestecul la macerat 2-3 zile. Strecoară şi depozitează lichidul în recipiente de sticlă.