Beneficii neaşteptate ale grâului integral

8 aprilie 2015   Îngrijire personală

Grâul este o grână importantă pentru dieta noastră, fiind folosit în prepararea unei game largi de produse şi mâncăruri. Însă numai grâul integral poate fi considerat sănătos.

O grână integrală este aceea conţine tărâţă,germeni,endosperm şi astfel la măcinare nu se pierd vitaminele,mineralele şi proteinele. În procesul producerii făinurilor rafinate sunt păstrate doar endospermele,apoi produsul este prelucrat pentru a deveni alb. Grâul integral şi făina din grâu integral au un termen de valabilitate mai mic faţă de faină albă şi o culoare gălbui-închis. Dintre beneficiile grâului integral enumerăm:

1. Scade riscul apariţiei diabetului de tip II. Grâul integral este o sursă excelentă de magneziu,mineral care joacă un rol important în activitatea enzimatică,ce rezultă în producerea glucozei şi a insulinei. Mai mult chiar,în urma unui studiu recent s-a ajuns la concluzia că persoanele care consumă grâu integral şi produse din făină integrală au riscul scăzut (cu 31%) de a dezvolta diabet de tip II,comparativ cu persoanele care consumă produse din făină albă.

Mai multe beneficii neaşteptate ale grâului integral găseşti AICI. 

Mai multe