Beneficiile consumului de rădăcinoase

18 octombrie 2015   Îngrijire personală

Sărace în calorii şi grăsimi, dar bogate în vitamine şi minerale, sfecla roşie, ţelina sau morcovul sunt printre cei mai buni aliaţi ai siluetei şi ai sănătăţii tale. Profită de calităţile lor nutritive şi consumă-le cât de des poţi, mai ales sub formă de suc şi salate.

Sfecla roşie previne anemia

Unul dintre cele mai bune medicamente naturale împotriva anemiei este sfecla roşie,fiind bogată în fier,magneziu şi vitamina B6.

Sucul de sfeclă roşie ajută la eliminarea calculilor renali,dar oferă protecţie şi contra infecţiilor la rinichi. Amesteci 150 ml de suc de sfeclă roşie cu 300 ml suc de morcovi.

Reţeta de frumuseţe

Dacă acneea nu-ţi dă pace,aplici pe zonele cu probleme o soluţie obţinută din două linguriţe de suc de sfeclă roşie şi două lingurţie de zeamă de lămâie. Laşi să acţioneze 15 minute,apoi clăteşti cu apă călduţă.

Ţelina,eficentă în caz de balonare

Cunoscută de mai bine de 2 000 de ani pentru beneficiile aduse sănătăţii,rădăcina de ţelină este indicată în astenie,diabet,dar şi în boli ale ficatului.

Sucul de ţelină ajută la eliminarea gazelor intestinale,fiind eficient în caz de balonare. În fiecare zi,este indicat să bei câte trei pahare de suc de ţelină,21 de zile. În combinaţie cu sucul de lămâie,ajută la topirea grăsimilor,în special a celor de pe abdomen.

Reţetă de frumuseţe

Pentru un ten fin,catifelat şifără riduri,apelează cu încredere această rădăcinoasă. Nu trebuie decât să foloseşti un gomaj obţinut din două linguriţe de suc de ţelină,amestecate cu zaţ de cafea şi una-două linguri de smântână. Masezi blând,laşi să acţioneze câteva minute,apoi clăteşti cu apă călduţă.

Morcovii elimină toxinele

Sunt gustoşi,au puţine calorii (40 la 100 g),un conţinut de peste 85% apă,de aceea morcovii sunt ideali în curele de slăbire.

Fibrele solubile conţinute de aceste rădăcinoase ajută la scăderea nivelului de colesterol „rău“ din organism. Un studiu recent efectuat de cercetătorii americani de la Universitatea Harvard a arătat că persoanele care consumă cel puţin cinci morcovi pe săptămână au un risc mai scăzut de a suferi un infarct.

Sucul de morcovi te scapă de toxinele din organism,dar este şi un bun calmant pentru mucoasa stomacului,fiind indicat celor care suferă de gastrită şi de ulcer. Bei câte un pahar de suc,dimineaţa,la micul dejun,trei săptămâni.

Morcovul conţine betacaroten,prevenind îmbătrânirea prematură a celulelor pielii. Poţi face o mască din jumătate de  morcov ras,pe care îl amesteci cu o linguriţă de iaurt,unalbuş de ou şi puţină miere. O aplici de două ori pe săptămână.

Mai multe