Beneficiile merelor pentru sănătatea ta

3 februarie 2016   Îngrijire personală

Roşii, verzi, aromate, mai moi sau mai ţări, mere îşi găsesc loc în dieta noastră zilnic. Motivul este unul foarte bine întemeiat: sunt delicioase şi pline de proprietăţi benefice pentru sănătate. Iată despre ce este vorba.

– Mestecatul merelor stimulează producţia de salivă şi scade riscul de carii. 

– Un singur măr pe zi încetineşte efectele bolii asupra creierului. 

– Antioxidanţii conţinuti luptă cu radicalii liberi. Reduc riscul de a face mai multe tipuri de cancer – Riscurile de cancer pancreatic,de ficat,de colon şi de sân sunt reduse semnificativ. 

– Persoanele care consumă cel puţin un măr pe zi au un risc cu 28% mai mic să facă diabet de tipul 2. 

-Fibrele solubile din mere topesc grăsimile din intestine. 

– Fibrele solubile ajută la încetinirea procesului de acumulare a plăcilor de aterom în artere. 

– Acestea apar din cauza colesterolului în exces. 

– Fibrele din măr ajută în ambele situaţii. 

– Totul se datorează fibrelor conţinute. 

-Fibrele te ajută să elimini resturile mai uşor. 

– Doctorii recomandă o dietă bogată în fibre pentru a-ţi menţine greutatea. 

-Cea mai uşoară metodă de a-ţi curăta ficatul este să mănânci mere. 

– Merele roşii conţin un antioxidant numit quercitină,care ajută la stimularea sistemului imunitar,în special când eşti stresată. 

Mai multe