Beneficiile merelor pentru sănătatea ta
Roşii, verzi, aromate, mai moi sau mai ţări, mere îşi găsesc loc în dieta noastră zilnic. Motivul este unul foarte bine întemeiat: sunt delicioase şi pline de proprietăţi benefice pentru sănătate. Iată despre ce este vorba.
– Mestecatul merelor stimulează producţia de salivă şi scade riscul de carii.
– Un singur măr pe zi încetineşte efectele bolii asupra creierului.
– Antioxidanţii conţinuti luptă cu radicalii liberi. Reduc riscul de a face mai multe tipuri de cancer – Riscurile de cancer pancreatic,de ficat,de colon şi de sân sunt reduse semnificativ.
– Persoanele care consumă cel puţin un măr pe zi au un risc cu 28% mai mic să facă diabet de tipul 2.
-Fibrele solubile din mere topesc grăsimile din intestine.
– Fibrele solubile ajută la încetinirea procesului de acumulare a plăcilor de aterom în artere.
– Acestea apar din cauza colesterolului în exces.
– Fibrele din măr ajută în ambele situaţii.
– Totul se datorează fibrelor conţinute.
-Fibrele te ajută să elimini resturile mai uşor.
– Doctorii recomandă o dietă bogată în fibre pentru a-ţi menţine greutatea.
-Cea mai uşoară metodă de a-ţi curăta ficatul este să mănânci mere.
– Merele roşii conţin un antioxidant numit quercitină,care ajută la stimularea sistemului imunitar,în special când eşti stresată.