Beneficiile oţetului din nucă de cocos

15 noiembrie 2017   Îngrijire personală

Beneficiile oţetului de mere sunt deja foarte cunoscute, însă despre beneficiile oţetului din nucă de cocos ştim mai puţine lucruri. La noi în ţară produsul încă nu este foarte utilizat, dar în Asia este foarte popular.

Acesta este făcut din florile de cocos din care se obţine oţetul cu un pH aproape neutru. Perioada de fermentaţie a acestuia este cuprinsă între opt luni şi un an. Spre deosebire de oţetul de mere, cel din nucă de cocos vine cu câteva beneficii în plus pentru sănătate:

Echilibrează indicele glicemic

O înghiţitură de oţet din nucă de cocos înainte de fiecare masă ajută la echilibrarea indicelui glicemic. De asemenea, acest oţet poate fi folosit şi pentru dezinfectarea fructelor, ca mască pentru păr sau în supe, dându-le o savoare aparte.

Are un gust mai bun

Nu are un gust atât de aspru precum oţetul obişnuit şi este mai puţin acid decât acesta.

Întăreşte imunitatea

Oţetul din nucă de cocos conţine potasiu, zinc, fier şi calciu. Cum este atât de bogat în nutrienţi, ajută la întărirea sistemului imunitar în mod natural şi la combaterea diferitelor afecţiuni.

Dacă iei în fiecare săptămână o lingură de oţet previi răceala şi gripa.

Sursă de probiotice

Având în vedere că oţetul fermentează natural între opt şi 12 luni, e evident că este o sursă foarte bună de probiotice. Însă, pentru a te asigura că produsul pe care îl cumperi este unul natural, ai grijă să achiziţionezi oţet din nucă de cocos care nu conţine şi apă, fiindcă în acest caz proprietăţile nutritive ale acestuia sunt minime sau chiar inexistente.

Sursa foto: savingdinner.com

Mai multe