Beneficiile tratamentului cu nămol
Folosit de mii de ani, tratamentul cu nămol are numeroase beneficii asupra organismului. Nămolul este compus în întregime din substanţe organice şi nu are efecte secundare asupra sănătăţii
De tratamentele cu nămol poţi beneficia la orice vârstă,în orice perioadă a anului,în staţiunea Sovata,un loc relaxant,plin de energie binefăcătoare.
Apa sărată din lacul Ursu,din Sovata,conţine 150 g/l de sare,cationi (Ca,Mg,K,Fe),anioni (brom,iod,SO4,HCO3) şi componenţi organici – auxini,asemănători estrogenului şi progesteronului. Substanţele din urmă sunt secretate de crustaceul de apă sărată Artemia salina,care se găseşte în nămolul extras din lacul Ursu.
Totodată,apa şi nămolul au efect antialergic,bacteriostatic şi bactericid,emolient,antiinflamatoriu (analgezic,creşte mobilitatea articulaţiilor şi relaxează muşchii).
“Totusi,ceea ce confera unicitate nămolului sapropelic extras din Lacul Ursu-Sovata,este calitatea inalta a componentelor-pastrata nealterata in decurs de circa. 80 de ani.Namolul sapropelic extras din Lacul Ursu este utilizat pentru impachetare generala exclusiv in baza de tratament Danubius-Sovata,in circuit intern,nefiind comercializat,transportat in alte zone sau exportat. In acest fel eficienta tratamentului este maxima.”,ne mărturiseşte dr balneolog Suzana Pretorian.
Namolul se poate aplica pe tot corpul,dacă nu există anumite contraindicatii. Această împachetare generala cu nămol are şi efect de crestere a imunităţii generale, efect antistres si detoxifiant,dar face minuni si pentru piele.
“Contraindicatiile pentru impachetarea generalacu namol:starile febrile si infectiile curente,ciclul menstrual,sarcina,tumorile maligne inclusiv in antecedente,bolile cardiace si hipertensiunea arteriala,anemia severa,insuficienta hepatica,renala,diabetul zaharat necontrolat.”,adaugă dr. Pretorian.
Între 6 luni si un an poti beneficia de efectele miraculoase ale tratamentului cu nămol.
Tot aici,isi pot gasi salvarea si doamnele cu sistemul endocrinologic si hormonal dat peste cap de ritmul de viata nebunesc. Tratamentul pentru combaterea menopauzei premature foloseste apa sarata si namolul sapropelic peloidogen extrase din Lacul Ursu sub forma de irigatii cu apa sarata,tampoane vaginale si impachetari externe cu namol,bai in apa sarata.
“Tratamentul ginecologic efectuat cu regularitate (de exemplu o data pe an,anual sau la 2-3 ani interval) mai ales spre varsta de 40 de ani,permite intarzierea intrarii in menopauza cu cca 5-8 ani.”,ne informează medicul balneolog.