Beţi suc de lămâie în loc de pastile dacă aveţi una dintre aceste 8 probleme

16 februarie 2016   Îngrijire personală

Sucul de lămâie este plin de substanţe nutritive, printre care flavonoidele, care au proprietăţi antioxidante puternice. Antioxidanţii sunt recunoscuţi a avea un efect anti-cancerigen.

O serie de studii confirmă că sucul de lămâie este benefic împotriva diabetului zaharat,hipertensiune,febră,constipaţie,indigestie şi alte probleme de sănătate. De asemenea,îmbunătăţeşte calitatea pielii şi a părului,precum şi sănătatea dinţilor.

Potrivit Asociatiei Americane Urologica,limonada sau sucul de lămâie poate elimina în mod eficient pietrele la rinichi,prin crearea de citrat urinar,care inhibă formarea cristalelor.

Aceste 8 probleme pot fi tratate mai eficient cu apă cu lămâie decât luând pastile:

Scăderea in greutate

Cantităţile mari de pectină din sucul de lămâie  ajută la pierderea în greutate conform unor studii recente. Această fibră este extrem de benefică pentru creşterea rezultatelor.

Probleme ale pielii

Antioxidanţii din sucul de lămâie sunt foarte buni pentru îndepărtarea petelor,a ridurilor,petelor de vârstă şi cicatricilor. De asemenea,ei curăţă sângele şi îmbunătăţesc calitatea pielii pe interior.

Detoxifiere

Sucul de lămâie este un agent detoxifiant puternic.

Funcţionare intestinului

Lămâile sunt bogate în fibre de pectină,care stimulează funcţionarea regulată a intestinului păstrând astfel colonul curat. Pectina este,de asemenea,un antiseptic puternic.

Dezechilibre ale PH-ului

Un pahar de apă caldă cu lămâie,consumat dimineaţa reface echilibrul pH-ului în organism. Cu toate că lămâile sunt acide,acestea creează mediul intestinal alcalin după ce sunt ingerate.

Probleme digestive

Sucul de lămâie îmbunătăţeşte digestia prin stimularea funcţionării bilei.

Acest suc favorizarea dezvoltării bacteriilor

Previne dezvoltarea bacteriilor.

Inflamaţie şi durere

Sucul de lămâie este extrem de benefic pentru reducerea durerii inflamatorii articulare,în special la genunchi,deoarece aceasta dizolvă acidul uric. Este potrivit în special pentru persoanele în vârstă.

Mai multe