Bicarbonat de sodiu beneficii. Aduce 5 avantaje pentru sănătatea ta

9 martie 2015   Îngrijire personală

Bicarbonat de sodiu beneficii. Bicarbonatul de sodiu este benefic pentru sănătate şi intră în compoziţia a numeroase reţete de casă, simple şi foarte eficace în tratarea diverselor afecţiuni.

1. Bicarbonat de sodiu beneficii: calmează înţepăturile de insecte şi arsurile

Înţepăturile neplăcute ale ţânţarilor,tăunilor,puricilor pot fi neutralizate cu următoarea reţetă:prepară o pastă din 2-3 părţi de bicarbonat la o parte apă (sau ulei de migdale dulci). Aplică pasta pe zona iritată. Preventiv,poţi pulveriza culcuşurile şi pernuţele animăluţelor de casă cu bicarbonat (1-2 linguri pe metru pătrat),pentru a alunga acarienii şi purecii. Pasta,preparată ca mai sus,ajută şi la calmarea arsurilor superficiale.

2. Bicarbonatul de sodiu ajută digestia

Dacă suferi de arsurila stomac,cauzate de pH-ul acid,bicarbonatul de sodiu,cu formulă chimică alcalină,ajută la calmarea durerilor. Diluează o linguriţă de bicarbonat într-un pahar mare cu apă. Bea lent,chiar dacă gustul sărat nu e foarte plăcut. Reacţia chimică din stomac va duce la eliberarea de dioxid de carbon – vei simţi nevoia să eliberezi gazul pe cale bucală. O altă reţetă te ajută să digeri mai uşor feculenţii precum varza sau fasolea:adaugă o lingură de bicarbonat în apa de fierbere.

3. Bicarbonat de sodiu beneficii: combate placa dentară

Este ideal pentru a elimina placa dentară,responabilă cu formarea cariilor,şi pentru a elimina mirosul neplăcut al gurii. Amstecă o linguriţă de bicarbonat într-un pahar cu apă.

4. Bicarbonatul de sodiu alină aftele

Pentru a alina aftele,pune pe vârful degetului bicarbonat de sodiu şi aplică pe locul dureros.

5. Bicarbonatul de sodiu beneficii: tratează micozele

Bicarbonatul de sodiu are efect antifungic. Dacă suferi de ciuperca piciorului,chiar înainte de a-ţi pune ciorapii sau şosetele,pudrează cu bicarbonat zona atacată de micoze. Pudra va absorbi umiditatea pe timpul zilei. Poţi face şi băi de picioare,cu următorul amestec:diluează 4 linguri de bicarbonat într-un litru de apă călduţă şi înmoaie picioarele timp de 15 minute.

Mai multe