Boli pe care le poţi trata cu castane sălbatice

14 octombrie 2014   Îngrijire personală

În fitoterapie, atât seminţele castanului sălbatic, cât şi frunzele, scoarţa şi florile lui sunt folosite pentru a lecui diverse maladii. Iata cateva boli pe care le poţi trata cu castane sălbatice.

Castanul sălbatic conţine un compus numit escină,care are efect antiinflamator. Ameliorează crizele reumatice şi durerile sciatice,creşte tonusul capilarelor fragile şi contribuie la vindecarea hematoamelor,a vânătăilor şi a luxaţiilor.

Castanele salbatice combat insuficienţă cronică venoasă

Cercetările arată că extractul de castane sălbatice poate fi folositor în insuficienţa cronică venoasă – atunci când venele nu permit circulaţia bună a sângelui dinspre picioare spre inimă,ceea ce duce la varice,glezne umflate şi crampe nocturne la picioare. Cercetătorii au analizat efectele acestui extract,şi au concluzionat că este eficace pe termen scurt.

Castanele salbatice ajuta in cazul venelor varicoase şi hemoroizilor

Cercetări americane au ajuns la concluzia că suplimentele alimentare realizate pe bază de castane sălbatice pot preveni complicaţiile produse de venele varicoase şi hemoroizi.

Atenţionări

În medicina populară,produse pe bază de castane sălbatice sunt folosite pentru a reduce simptome precum umflăturile şi inflamaţiile şi pentru a fortifica vasele sanguine.

Totuşi,aceste leacuri poate da o serie de efecte secundare,incluzând mâncărimi,greaţă,probleme gastrointestinale.

Prin urmare,nu folosi produse pe bază de castane sălbatice înainte de a consulta un fitoterapeut. În general,cei care fabrică produse naturiste de acest tip au grijă să înlăture componentul toxic numit esculin. Cu toate acestea,persoanele cu probleme de rinichi sau de ficat trebuie să fie mai precaute.  

Citeşte şi:

Cum îţi afectează zahărul pielea

Află cum te ajută cojile de portocale să-ţi menţii sănătatea!

Mai multe