Bucură-te de beneficiile salcâmului
Dacă tot e primăvară şi salcâmul a înflorit, nu te bucura doar de mireasma acestuia. Florile de salcâm au numeroase proprietăţile terapeutice. Iată care sunt acestea:
Alină dureile de cap şi migrenele
Dacă suferi de migrene sau de dureri de cap bea un ceai de flori de salcâm. Acesta se prepară astfel:pune o linguriţă cu flori uscate într-o cană cu apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute şi filtrează amestecul. Bea de trei ori pe zi.
Calmează crizele de ulcer
Când te deranjează senzaţia de arsură la stomac sau dacă suferi de gastrită sau ulcer,bea o infuzie de flori de salcâm. Pune într-un vas o linguriţă de flori de salcâm. Toarnă peste ele 250 ml apă clocotităl. Lasă la infuzat 10-15 minute şi bea două ceaiuri pe zi,după mesele principale. Totodată,poţi să înlocuieşti apa potabilă sau sucul cu apă din flori de salcâm. Aceasta se obţine astfel:timp de 8 ore se lasă la macerat o mână de flori uscate,într-un litru de apă curată de izvor.
Grăbeşte vindecarea rănilor
Cu ajutorul florilor de salcâm se pot face cataplasme,care se pun pe răni sau furuncule. Acestea se prepară în felul următor:pune jumătate de cană de miere de salcâm şi 2 linguri de făină de grâu într-un vas. Amestecă ingredientele până obţii o pastă. Aplici cataplasma pe rană sau furuncul şi o schimbi la intervale de 10-12 ore.
Efect calmant
Dacă eşti nervoasă,poţi să te calmeazi instant. Nu trebuie decât să te plimbi pe alei cu salcâm inflorit şi să inhalezi parfumul lor. Acesta te va calma şi te va relaxa.
Sedativ natural
Florile de salcâm sunt recomandate şi în tratarea insomniilor. Dacă nu poţi să dormi,ţine în cameră un buchet de flori de salcâm. Parfumul acestora au un efect calmant asupra sistemului nervos,inducând şi starea de somn.
Citeşte şi: