Busuiocul aduce norocul şi alină suferinţele
Plantă apreciată mai ales în bucătărie, busuiocul şi-a dovedit utilitatea şi în alinarea unor probleme de sănătate. Crampele, balonarea, oboseala şi răceala sunt câteva dintre neplăcerile care îşi pot găsi vindecarea cu ajutorul remediilor din busuioc.
Aducător de noroc în tradiţia populară românească, busuiocul este valorificat de secole şi ca remediu natural.
Este un bun stimulent al digestiei, are acţiune antispasmodică, bactericidă,febrifugă (reduce febra), sedativă,carminativă (absoarbe gazele intestinale), diuretică şi stomahică (favorizează digestia).
Planta este şi o sursă excelentă de vitamina K, necesară pentru coagularea sângelui, şi care joacă un rol important în menţinerea ţesutului osos, prevenind osteoporoza.
Se poate folosi atât intern, cât şi extern, sub formă de infuzie, tinctură sau ca ulei esenţial.Un compus valoros din plantă este uleiul esenţial, la care se adaugă numeroase principii active.
3 indicaţii ale uleiului esenţial de busuioc
1.
Uleiul de busuioc creşte circulaţia sangvină, iar masajul cu acest remediu reduce crampele şi oboseala musculară. Se masează zona afectată cu 4 picături de ulei de busuioc diluat în 8 picături de ulei de măsline.
2.
Masajul tâmplelor cu ulei esenţial de busuioc ajută în perioadele de anxietate şi în insomnie. Se amestecă 5 picături din acest ulei cu 7 picături de ulei de portocale dulci şi cu 2 linguri de ulei de măsline.
3.
Se adaugă în apa de baie 5 picături de ulei esenţial de busuioc, care se dizolvă într-o lingură de ulei de migdale dulci.
Citeşte mai multe despre beneficiile busuiocului pe clicksanatate.ro.