Ce boli lecuieşte uleiul din seminţe de cânepă
Mai puţin cunoscut pe piaţa românească, uleiul extravirgin din seminţe de cânepă are o mulţime de proprietăţi terapeutice şi aduce organismului numai beneficii.
Folosit,iniţial,ca supliment dietetic în practica medicală,uleiul extravirgin de ulei de cânepă este din ce în ce mai utilizat în bucătărie.
Bogat în acizi graşi esenţiali polinesaturaţi Omega 3 şi Omega 6,acest ulei are,oarecum,gust de nucă şi poate fi adăugat în salate,paste,orez sau la preparatele din peşte.
Echilibrează metabolismul
"Uleiul de cânepă poate spori reacţia sistemului imunitar, în acest mod fiind prevenite o serie de boli.
Mai mult, ajută în tratarea unor dezechilibre metabolice. În plus, are şi proprietatea de a contribui la tratarea unor afecţiuni dermatologice",explică dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS.
Scade colesterolul şi reglează tensiunea
Uleiul extravirgin din seminţe de cânepă poate preveni apariţia bolilor cardiovasculare pentru că are proprietatea de a reduce nivelul colesterolului şi al trigliceridelor şi de a regla tensiunea arterială.