Ce boli tratezi cu vin de pelin

17 octombrie 2016   Îngrijire personală

Vinul de pelin se obţine uşor şi are efect benefic într-o mulţime de boli – începând cu cele gastro-intestinale şi terminând cu afecţiunile cardiovasculare. Află care e reţeta remediului şi cum îl foloseşti pentru a obţine efecte maxime.

Bun contra răcelii şi gripei

Vinul de pelin este un bun tonic general,îmbunătăţeşte digestia şi are efect vermifug. Întăreşte imunitatea,asigură rezistenţa la infecţii,previne apariţia răcelilor şi gripelor de sezon. Are efect benefic cardiovascular:activează circulaţia sangvină,reduce nivelul colsterolului din sânge,previne ateroscleroza.

Cura cu pelin

O cură cu pelin se ţine 7 zile,cu anumite restricţii alimentare. Urmează indicaţiile fitoterapeutului. Pe parcursul tratamentului,elimină din dieta zilnică preparatele cu carne,produsele de cofetărie şi patiserie,ouăle,alcoolul. Urmează indicaţii

Reţeta de leac

Ai nevoie de 50 pelin tocat mărunt (foloseşti doar partea aeriană a plantei). Lasă-l la macerat într-un litru de vin roşu,10 zile. Strecoară,păstrează în sticle curate. Bea zilnic câte 3 linguri,cu o jumătate de oră înainte de mesele principale,timp de o săptămână.

Mai poţi folosi şi o altă reţetă:pune plantă culeasă proaspăt şi mărunţită într-un storcător de fructe. Ai nevoie de circa 50 ml suc proaspăt,pe care îl adaugi într-un litru de vin roşu,cu 150 g miere. Încălzeşte totul la foc mediu,iar când lichidul atinge punctul de fierbere,ia vasul de pe foc. Strecoară lichidul.

Mai multe