Cea mai bună plantă care stopează dezvoltarea celulelor canceroase

2 martie 2015   Îngrijire personală

O foloseşti des la prepararea mâncărurilor, însă poate că nu ştiai că are proprietăţi miraculoase asupra corpului. Specialiştii au descoperit că această plantă comună distruge până la 86% din celulele canceroase de la nivelul plămânilor.

Specialiştii au descoperit că pătrunjelul conţine un compus cunoscut sub numele de apigenină care are puterea de a distruge până la 86% din celulele canceroase. Pe lângă această substanţă,pătrunjelul mai conţine şi flavonoide,nişte antioxidanţi puternici care previn efectele nocive ale radicalilor liberi ce se găsesc în corp.Pe lângă aceşti compuşi importanţi,pătrunjelul mai conţine vitaminele A,c,B şi K,cât şi fier,magneziu,clorofilă şi acizi esenţiali.Un studiu realizat de cercetătorii chinezi arată că apigenina inhibă dezvoltarea celulelor canceroase,în special la nivelul plămânilor,însă dacă este folosită în combinaţie cu medicamente antitumorale,are puterea de a stopa dezvoltarea cancerului de ovare,mamar,pancreatic,de colon şi de prostată.Pe lângă proprietăţile sale anticanceroase,pătrunjelul creşte nivelul oxigenului din corp,măreşte cantitatea de antioxidanţi din creier,reglează presiunea arterială şi distruge infecţiile provocate de bacterii şi fungi.Cercetătorii atrag atenţia că pătrunjelul uscat care se foloseşte adesea la prepararea mâncărurilor conţine mai multă apigenină decât cel proaspăt,motiv pentru care este indicat să-l foloseşti cât mai des.Pentru a beneficia de toate efectele pozitive ale pătrunjelului,cel mai indicat este să-l consumi sub formă de ceai:ai nevoie de 1-2 linguriţe de pătrunjel uscat sau de rădăcină de pătrunjel mărunţită,care se adaugă în 200 ml de apă fiart. Amestecul se mai lasă la fiert încă 5 minute,după care se ţine la infuzat (acoperit) 15 minute. Apoi,se strecoară şi se bea. Ca să obţii efecte maxime,este indicat să bei câte 3 căni de ceai pe zi. 

Mai multe