CEAIUL de BUSUIOC, remediul naturist pentru DIABET
Busuiocul este o plantă aromatică fiind cunoscută pentru utilizările sale în lumea culinară, însă şi ca plantă sfântă. Dar ştiaţi că îl puteţi consuma şi sub formă de ceai? Fiertura preparată din busuiocul uscat este un remediu naturist care reface organismul şi întăreşte sistemul imunitar.
Pentru a prepara ceaiul nu avem nevoie decât de un pumn de busuioc proaspăt pe care îl fierbem în 250-300ml de apă vreme de 5-6 minute,peste care adaugăm o linguriţă de miere sau suc de lămâie după gust.
Busuiocul consumat sub formă de ceai poate fi de folos în următorele afecţiuni:
-Pentru cei care suferă de diabet,busuiocul,atât proaspăt cât şi cel uscat,poate scădea nivelul zahărului în sânge.
Uleiurile esenţiale unice din compoziţia sa contracarează efectul negativ al radicalilor liberi şi îmbunătăţeşte funcţiile pancreasului.
-Scade colesterolul
Busuiocul are abilitatea de a scădea nivelul trigliceridelor şi va ţine colesterolul sub control.
Află mai multe beneficii ale ceaiului de busuioc AICI.