Cele mai bune alimente care îţi cresc imunitatea

13 noiembrie 2014   Îngrijire personală

Deşi mulţi susţin ideea că numai prin vaccinare am putea să ne ferim iarna aceasta de răceli şi gripe, suntem de părere că până în acest punct, putem recurge şi la alte metode de încurajare a imunităţii, noninvazive şi perfect naturale.

Anumite alimente îţi pot fi aliaţii de nădejde,aşa că începe de aici!

Laptele

Rezultatele unui studiu au arătat că acizii graşi din compoziţia acestuia sunt necesari organismului,mai ales în sezonul rece. Laptele conţine acizi omega-3,cu numeroase beneficii,inclusiv de stimulare a imunităţii,prin creşterea activităţii fagocitelor,celulele care luptă împotriva gripei consumând bacterii.

Citeşte şi:

Cum poţi reutiliza zeama de la murături

Chiar avem nevoie de multe citrice iarna?

Napii muraţi

Oamenii de ştiinţă au descoperit că acest tip de murături are efecte protectoare împotriva gripei.  În esenţă,cam orice muratură va avea efecte similare,crescând imunitatea,datorită procesului de lacto-fermentaţie prin care trece,şi care dă naştere probioticelor (acele bacterii benefice pentru organism,găsite de obicei în iaurt).

Strugurii negrişi afinele

Aceste fructe aduc un beneficiu semnificativ pentru imunitatea ta. Studiile arată că doi compuşi,resveratrolul găsit în strugurii negri şi pterostilbene găsit în afine,atunci când sunt combinaţi cu vitamina D,pot stimula imunitatea organismului. Un alt studiu separat,arată că afinele,strugurii şi merele reduc riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2.

Fructele kiwi

Aceste fructe ar putea ajuta în decongestionarea sinusurilor şi ameliorarea durerilor în gât. Kiwi este un medicament minune atunci când eşti răcit,datorită bogăţiei de vitamina C.

Mai multe