Cele mai bune seminţe contra durerilor de cap

3 septembrie 2015   Îngrijire personală

Fie că te confrunţi cu o durere uşoară de cap sau ai o migrenă, câteva tipuri de seminţe naturale te pot ajută să scapi rapid de această problemă neplăcută. Află care sunt cele mai bune seminţe contra durerilor de cap şi cum trebuie să le foloseşti pentru a obţine efecte maxime.

Cele mai bune seminţe contra durerilor de cap-Seminţe de chia

 

Acestea ajută şi ele la uşurarea durerilor de cap,deoarece conţin minerale precum calciu,magneziu şi zinc. Seminţele de chia sunt şi o sursă naturală de acizi graşi Omega-3.Consumă-le alături de alte ingrediente,sub forma unor băuturi cremoase. Cantitatea zilnică recomandată:1-2 linguri.

Cele mai bune seminţe contra durerilor de cap-Seminţe de floarea-soarelui

 

Acestea abundă în vitamina E,magneziu şi acizi graşi. Toate aceste substanţe protejează sistemul imunitar,relaxează sistemul nervos şi menţin sănătatea vaselor de sânge şi a capilarelor.

Pentru a beneficia de efectele lor pozitive,este necesar să le consumi naturale,fără să aibă un conţinut de sare. Cantitatea zilnică recomandată:2 linguri.

Cele mai bune seminţe contra durerilor de cap-Seminţe de in

 

Seminţele de in conţin acizi graşi,vitamina E şi minerale care combat rapid durerile de cap şi migrenele-magneziu,calciu,potasiu,mangan şi silicon.

Pentru a beneficia de efectele lor pozitive,adaugă-le în salate,în iaurturi sau în alte mâncăruri.Cantitatea zilnică recomandată:2 linguri.

Cele mai bune seminţe contra durerilor de cap-Seminţe de susan

 

Seminţele de susan sunt delicioase,motiv pentru care le poţi folosi la prepararea pâinii,a deserturilor şi a altor mâncăruri preferate de tine.

Acestea joacă un rol important în lupta contra durerilor de cap,deoarece conţin cantităţi mari de magneziu,un mineral care previne spasmele de la nivelul vaselor de sânge-principalul factor ce duce la apariţia migrenelor.Cantitatea zilnică recomandată:1-2 linguri.

Mai multe