Chimenul - un adevărat panaceu. 4 reţete miraculoase şi alte sfaturi din bătrâni

2 aprilie 2015   Îngrijire personală

În medicina populară chimenul este folosit în alimentaţie şi ca medicament, considerat, un panaceu în afecţiunile gastrice. Va aratam in acest articol 4 reţete miraculoase şi alte sfaturi din bătrâni.

Este folosit ca tonic sau stimulent al poftei de mâncare,dar şi ca produs cosmetic pentru curăţarea tenului. Seminţele de chimen conţin minerale (calciu,fosfor,sodiu,potasiu,fier) şi vitamine din complexul B,vitaminele A şi C. Întregi sau măcinate,seminţele de chimen sunt folosite ca mirodenie în diverse feluri de pâine,în brânzeturi,în produsele din carne sau supe.

Ce alte proprietăţi terapeutice mai are chimenul?

Stimulează digestia, combate colicii abdominali la bebeluşi,previne balonările şi flatulenţa,elimină gazele intestinale,creşte pofta de mâncare,combate inflamaţiile intestinale,calmează durerile de stomac,are efecte antiinflamatoare intestinale puternice,ajută la echilibrarea florei intestinale,tratează diareea,previne colita de fermentaţie,sindromul colonului iritabil,colicii,enterocolita,previne halena (mirosul urât al respiratiei),ajută la tratarea durerilor menstrual,stimulează secreţia lactaţiei,îmbunătăţeşte calitatea laptelui matern,calmează inflamaţiile sânilor în timpul alăptării,stimulează imunitatea şi combate răceala,are calităţi antiinflamatoare,are efecte tonice nervoase,favorizează circulaţia cerebrală,în bolile plămânilor,chimenul fluidifică secreţiile bronşice,are efecte benefice în bolile de inimă,prin proprietăţile sale diuretice,curăţă tenul datorită uleiului volatil pe care îl conţine

 Cum foloseşti chimenul?

Află mai departe cele mai bune 4 reţete pentru uz intern şi 3 reţete pentru uz extern.

Citeşte articolul integral pe ANTENA SATELOR.

Mai multe