Chlorella, citostaticul natural împotriva cancerului

10 septembrie 2015   Îngrijire personală

Considerată cea mai verde fiinţă de pe pământ datorită conţinutului uriaş de clorofilă, Chlorella este o algă atât de mică încât, până la apariţia microscopului, oamenii de ştiinţă n-au ştiut despre existenţa ei.

Chlorella creşte în apele dulci din sud-estul Asiei şi din Australia,această specie de algă fiind o adevărată forţă a naturii datorită conţinutului foarte mare de clorofilă (cel mai mare din regnul vegetal) şi alte principii active,în ciuda dimensiunilor sale microscopice.

După ce a devenit una dintre cele mai studiat specii medicinale din lume,Chlorella se bucură de prima recunoaştere ca medica­ment odată cu primele zboruri spaţiale ale NASA,ea fiind o componentă esenţială a dietei cosmonauţilor.

Astfel,chlorella îi ajută pe cosmonauţi să-şi păstreze tonusul muscular în condiţii de impondera­bilitate,le asigură o anumită protecţie la radiaţiile din afara atmosferei pământului,dar şi la câmpurile elec­tromagnetice produse de aparatura de la bordul na­velor.

Chlorella,un detoxifiant natural

De asemenea,cea mai mare contribuţie în studiul acestei alge o au savanţii japonezi,care au descoperit capacitatea uimitoare a chlorellei de detoxifiere a organismului în mod natural şi eficient.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro.

Credit foto:www.vitaforce.com

Mai multe