Cidrul de mere - bun pentru durerile de gât

23 martie 2018   Îngrijire personală

Durerile de gât însoţite de inflamaţii provoacă un disconfort major, de aceea este indicat să le tratezi imediat cum apar. Dacă eşti adepta tratamentelor naturale, ţi le recomandăm pe cele cu oţet de mere.

Oţetul de mere echilibrează pH-ul din ţesuturile organismului, inhibă dezvoltarea şi răspândirea bacteriilor şi sporeşte înmulţirea celulelor albe.

1. Băutură de oţet de mere şi piper

Ai nevoie de:

-1 linguriţă de oţet de mere

-1 linguriţă rasă de boia iute

-3 linguriţe de miere

-1 pahar cu apă călduţă

Amestecă toate ingredientele şi foloseşte lichidul obţinut sub formă de gargară, de 2-3 ori pe zi. Oţetul de mere are proprietăţi decongestionante şi expectorante, în timp ce mierea împreună cu boiaua iute – care conţine capsaicină, ameliorează inflamaţiile.

2. Băutură de oţet de mere şi scorţişoară

-1 lingură de oţet de mere

-1 lingură de scorţişoară

-1 lingură de suc de lămâie

-1 pahar cu apă caldă

Amestecă oţetul de mere cu scorţişoara, mierea, sucul de lămâie apa caldă şi bea această licoare cu înghiţituri mici. Alternativ, o poţi folosi şi ca gargară, dimineaţa şi seara. Această băutură te ajută să combaţi simptomele răcelii graţie proprietăţilor sale antimicrobiene si antiinflamatoare.

3. Băutură de oţet de mere şi miere

-2 linguri de oţet de mere

-2 linguri de miere

-1 pahar cu apă călduţă

Amestecă oţetul de mere cu mierea şi apa încălzită, însă nu exagerat de mult, deoarece mierea îşi pierde din proprietăţi în apă fierbinte. Bea această licoare o dată pe zi, cel mai indicat înainte de culcare.

Mai multe