Combină aceste trei ingrediente pentru a combate infecţiile şi hipertensiunea

14 iunie 2017   Îngrijire personală

Hipertensiunea este una dintre cel mai des întâlnite afecţiuni în rândul românilor. Pe lângă medicamentaţie, o poţi ţine în limite normale şi dacă prepari această băutură.

Combinaţia de oţet de mere,usturoi şi miere este recomandată celor care suferă de hipertensiune,precum şi celor care se confruntă des cu infecţii.

Oţetul de mere

Are proprietăţi terapeutice pentru numeroase afecţiuni,cum ar fi acneea,alergiile de sezon,răcelile,infecţia sinusurilor,infecţiile cu candida,dermatita de contact,oboseala cronică,guta,artrita,refluxul gastric sau roşu în gât.

Usturoiul

Este recomandat să-l consumi crud,deoarece prin preparare termică îşi pierde o mare parte din calităţi. Usturoiul îmbunătăţeşte circulaţia săngelui,scade colesterolul rău,LDL-ul,şi reduce valoriletensiunii arteriale. Conţine,de asemenea,seleniu,o substanţă care luptă cu radicalii liberi şi previne deteriorarea celulelor. În acelaşi,usturoiul are proprietăţi antiseptice şi combate bacteriile.

Citeşte şi:Usturoiul scade tensiunea arterială

Mierea

Fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente,mierea este bogată în vitamine,minerale şi enzime. Combinaţia de glucoză şi fructoză din miere te ajută să-ţi echilibrezi nivelul de zahăr din sânge,aşadar este recomandată dacă ai glicemia ridicată.

Cum prepari băutura

Combină aceste ingrediente pentru a prepara o băutură recomandată celor care au hipertensiune,astm sau artrită.

De ce ai nevoie

10 căţei de usturoi

200 g miere

200 ml oţet de mere

Pune în blender toate ingredientele şi amestecă până când se omogenizează. Toarnă băutura într-un recipient de sticlă,pe care-l înfiletezi. Ţii la rece şi iei câte 2 linguri în fiecare dimineaţă,înainte de masă. Bea băutura în termen de 5 zile după ce ai preparat-o.

Citeşte şi:Ce se întâmplă dacă mănânci usturoi cu miere pe stomacul gol

Mai multe