Combinaţia alimentară care reduce colesterolul

25 martie 2015   Îngrijire personală

Nu mai este o noutate că lămâia şi pătrunjelul sunt două alimente extrem de benefice pentru organism. Dacă sunt consumate împreună, aceste două ingrediente scad nivelul colesterolului din corp, prevenind astfel bolile cardiovasculare.

Pătrunjelul conţine două tipuri de ingrediente,foarte importante pentru sănătate. Primul grup include uleiuri esenţiale naturale,iar cel de-al doilea conţine flavonoide,substanţe cu un puternic rol antioxidant.În plus,pătrunjelul este o sursă bună de vitamine (A,C şi K),de aceea este recomandat pentru consum cu scopul de a ţine la distanţă răcelile şi gripa.Nu în ultimul rând,frunzele de pătrunjel sunt un excelent remediu contra substanţelor dăunătoare din corp,stimulând organismul să le elimine mai repede.În cazul în care ai colesterolul mare,sucul pe bază de pătrunjel şi lămâie are un efect miraculos asupra corpului-reduce rapid nivelul colesterolului din sânge. 

Cum se prepară băutura miraculoasă

Ingrediente necesare:1.5 litri de apă,3 legături de pătrunjel,1 kg de lămâi şi bicarbonat de sodiu.

Freacă bine lămâiele necurăţate cu puţin bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta potenţialele substanţe chimice din coaja lor. Fierbe apa,apoi las-o să se mai răcească. Lămâiele se taie felii,iar pătrunjelul se toacă,după care se adaugă ingredientele în apă. Compoziţia se ţine la frigider o zi,după care se strecoară şi se depozitează într-un recipient din sticlă.

Bea câte 100 ml în fiecare zi,cu 30 de minute înainte de fiecare masă.

Credit foto:naturallyhealthytips.com

Mai multe