Cu vâsc scapi de bolile de sezon

30 decembrie 2016   Îngrijire personală

Îţi decorează casa în timpul Sărbătorilor de iarnă, dar poate fi util şi pentru a te menţine sănătos în această perioadă. Vâscul, căci despre acesta este vorba, îţi redă starea de bine după o răceală, te scapă de tuse, îţi întăreşte imunitatea.

Vinul de vâsc combate tusea

Dacă te sâcâie tusea sau sughiţul persistent,vinul de vâsc este o alegere bună să-ţi regăseşti liniştea. În plus,este ideal când ai imunitatea scăzută sau dacă suferi de hipertensiune arterială.

Pentru prepararea vinului,ai nevoie de 7 linguri de vâsc măcinat şi un litru şi jumătate de vin alb. Lasă amestecul la macerat zece zile,agitându-l în fiecare zi. După aceea,strecoară-l şi pune-l într-un vas închis la culoare.

Tinctura de vâsc întăreşte imunitatea

Este un preparat pe care-l găseşti în magazinele cu produse naturiste care te poate ajuta în mai multe situaţii. Dacă nu te mai lasă tusea,poţi lua o linguriţă de tinctură de vâsc cu 100 ml de apă,de 3 ori pe zi.

În bolile respiratorii,astm,viroze sau răceli care revin sau care trec greu din cauza reducerii imunităţii,te ajută să iei o jumătate de linguriţă de tinctură amestecată cu 100 ml de apă,de 4 ori pe zi.

Într-un mod asemănător se poate folosi tinctura dacă suferi de hipertensiune,probleme legate de memorie,arterioscleroză,tulburări cauzate de instalarea menopauzei.

Mai multe