Cum combaţi astenia de primăvară

15 martie 2014   Îngrijire personală

Te simti agitată, nerăbdătoare, obosită, apatică şi nu poţi să te concentrezi? Acest efort al organismului de adaptare la schimbările meteo defineşte astenia de primăvară.

În timpul lunilor de iarnă organismul se protejează de temperaturile scăzute. Pe măsură ce vremea se încălzeşte temperatura corpului creşte,tensiunea arteriala scade,iar hormonul somnului începe să domine. Iată cum poţi face faţă acestei tranziţii.

Mănâncă ceapă,usturoi şi ginseng

Deşi mirosul lor este neplăcut,atât ceapa cât şi usturoiul cresc temperatura corpului,îl energizează şi-i dau putere. Totodată,feresc organismulde infecţii şi răceli.

Ginsengul este bogat în vitamine,glucide,lipide,minerale. Totodată,ajută organismul să se adapteze la schimbările de mediu. În plus,activează metabolismul,înlătură starea de oboseală,combate oboseala intelectuală şi îmbunătăţeşte memoria şi concentrarea.

Citeşte şi:

Verdeţuri primăvăratice care te apără de boli

4 afecţiuni care se agravează primăvara

Bea ceaiuri

Ceaiurile de cătină şi de urzică sunt adevărate energizante pe care trebuie să le consumi ca să faci faţă asteniei de primăvară. Un alt ceai care ameliorează buna dispoziţie este ceaiul de sunătoare. Peste 2 linguriţe de sunătoare se toarnă o ceaşcă cu apă clocotită. Laşi amestecul la infuzat timp de 10-15 minute. Se bea de 3 ori pe zi.

Consumă sucuri naturale

Fă-ţi suc de portocale sau o combinaţie de sucuri din portocale,lămâie sau grapefruit. Băute dimineaţa,aceste sucuri îţi dau energie şi buna dispoziţie.

Mai multe