Cum să ameliorezi cicatricile şi vergeturile cu ceapă

15 iunie 2017   Îngrijire personală

Pe lângă faptul că tratează crizele de tuse, ceapa este remediu natural excelent şi pentru a estompa cicatricile apărute în urma unor răni sau chiar vergeturile.

Cum funcţionează

Cepele sunt eficiente pentru cicatricile de pe piele deoarece stimulează regenerarea acesteia. În locurile unde extractul de ceapăeste aplicat este stimulată producţia de colagen,pielea îşi recapătă elasticitatea şi astfel aspectul pielii este îmbunătăţit. Extractul de ceapă este recomandat pe cicatricele cheloide,adică cele apărute în urma dezvoltării în exces a ţesutului,mai exact arsuri,incizii chirurgicale,răni,zgârieturi minore sau urmele de la acnee. Rezultatele se văd în 6-8 săptămâni de la începutul tratamentului.

Citeşte şi:Ceapa face minuni pentru piele

De ce ai nevoie pentru extract de ceapă

Nu este de ajuns să freci zona afectată cu bucăţi de ceapă,deoarece pielea se poate irita. Ai nevoie de apă,gheaţă,săpun,filtre de cafea şi sare. Amesteci 3 grame de sare cu 10 grame de săpun. Toci o ceapă mărunt,în cubuleţe egale,pe care le pui într-un bol şi adaugi peste ele amestecul de sare şi săpun.

Pui castronul pe baie de aburi 15 minute,apoi îl aşezi 5 minute în apă rece. Pasezi compoziţia cu un blender,apoi o strecori prin filtrele de cafea. Lichidulobţinut este extractul de ceapă. Aplici pe piele o dată pe zi,apoi te ungi cu o cremă hidratantă.

Citeşte şi:Ceapa,cum funcţionează asupra organismului

Mai multe