Cum să îndepărtezi ceara din urechi

13 martie 2016   Îngrijire personală

Canalul auditiv extern se blochează prin acumularea de ceară, care de cele mai multe ori are un miros urât. Aceasta mai este cunoscută sub numele de cerumen. În plus, dacă nu este curăţat canalul se poate diminua capacitatea auzului.

Dacă nu este tratată cu rapiditatea de care are nevoie,poţi ajunge să auzi din ce în ce mai slab şi chiar poate duce la perforarea timpanului. Aceasta apare de obicei atunci când suntem răcite sau avem alergie,fiind cele care cresc nivelul de secreţie nazală.

Metode naturale care te ajută să elimini ceara din urechi:

Există mai multe soluţii naturale pentru îndepărtarea cerii. În scopul de a lupta împotriva acestui fenomen atât de comun,dar foarte nedorit,iată cum poţi scăpa de ea prin metode pe care natura ni le oferă.

Infuzie antiseptică din plante

Cel mai bun în acest caz este muşeţelul. După ce ai pus o lingură de flori de muşeţel uscat într-o cană cu apă fierbinte,las-o să facă infuzie vreo 10 minute,acoperind cana. Astfel se păstrează uleiurile esenţiale ale plantei. În continuare,strecoară infuzia şi spală-te cu ea.

Infuzie de soc şi euphrasie

Această infuzie este foarte recomandată pentru îndepărtarea cerii din urechi. Înainte de a le folosi pentru infuzie,ambele flori trebuie păstrate într-un plastic etanş,care să le protejeze de lumină. Pune ierburile în apa fierbinte şi lasă-le 10 minute. Bea 3 ceşti pe zi,după fiecare masă.

Ulei de măsline

Este o metodă simplă. Pune o lingură cu ulei la încălzit. Apoi pune câte o picătură în ureche,în scopul de a topi ceara. Acest tratament poate dura câteva zile. Este modul natural prin care poate fi eliminată ceara din canalul auditiv.

Infuzie bazată pe echinacea

Atunci când ai infecţie,foloseşte această plantă,deoarece are proprietăţi antibiotice naturale. Procesul de preparare a infuziei este acelaşi ca şi pentru celelalte. Din aceasta se bea de 2-3 ori pe zi.

Concluzii

Nu uita că ceara este un mecanism de apărare care se găseşte în mod natural în corp. Cu toate acestea,este recomandată curăţarea urechilor o dată pe lună pentru a evita complicaţiile din canalul auditiv. Nu este recomandată punerea de vată în urechi,deoarece împinge spre interior ceara,care devine un risc pentru timpan.

Credit foto:www.steptohealth.com

Mai multe