Cum scapi de neplăcerile iernii cu miere

9 decembrie 2014   Îngrijire personală

Răceală, dureri în gât, proastă dispoziţie, astenie… Când vine vremea rea, mierea e un remediu de nădejde – află în ce fel!

Doza ideală

Mierea este un adevărat antibotic natural. Pentru a  te bucura de beneficiile ei,fă-ţi obicei de a înlocui zahărul alb cu miere. În timp ce zahărul alb îţi frunizează „calorii vide”,fără aport nutriţional,mierea este sursă de substanţe nutritive care întăresc imunitatea. Doza cea mai potrivită este de 1 lingură de miere pe zi,pe care o poţi consuma cu cereale,în ceaiulcălduţ,cu iaurt.

Ce boli de sezon combate mierea

Mierea regrupează substanţe care au capacitatea de a combate bacteriile -exact ca antibioticele-,cu avantajul că nu creează germeni rezistenţi. Pentru diferitele afecţiuni de sezon,foloseşte următoarele tipuri de miere:

-        Dureri în gât:miere de cimbru sau miere de salvie

-        Tuse :miere de eucalipt

-        Gripă,răceală,bronşiă :miere de pin,miere de cimbru

-        Insomnie,nervozitate. oboseală:miere de tei

-        Reumatism :miere de castan

Lăptişor de matcă anti-infecţii

Lăptişorul de matcă are o bogăţie nutriţională extraordinară. Este sursă de proteine,vitamine şi minerale. O cură cu lăptişpr de matcă întăreşte organismul în faţa infecţiilor,frigului şi oboselii.

Polen pentru un psihic mai bun

Este un aliment natural complet :proteine,vitamina din grupul B,oligoelemente. Este un excelent tonfiaint şi stimulant,care acţionează în special pe plan psihic şi intelectual. O cură cu propolis este perfectă pentru a preveni asteniile şi dispoziţia proastă,frecvente în anotimpul rece.

Rezistenţă cu propolis

Propolisul este o reşină vegetală pe care albinele o culeg în special de pe conifere. Este bogată în flavonoizi,acizi graşi esenţiali,aminoacizi,vitamine,şi are excelente proprietăţi atiseptice. O cură de propolis,în special la sfârşitul iernii,creşte rezistenţa organismului faţă de germeni de tot felul.

Mai multe