Cum tratăm sindromul premenstrual

20 mai 2014   Îngrijire personală

Tulburările la nivel fiziologic şi emoţional în perioada ciclului menstrual sunt probleme cu care se confruntă peste 85% din femei. Acestea poartă denumirea de simptome premenstruale şi pot fi prevenite sau tratate recurgând la remedii simple. Iată câteva dintre acestea:

Infuzie de petale de trandafiriSe spune că petalele trandafirilor ameliorează durerile şi pot fi folosite cu succes pentru a combate crampele cauzate de menstruaţie. Pentru a obţine infuzia,se pune un litru de apă la fiert într-un vas emailat. Când apa dă în clocot,presăraţi în vas petale uscate de trandafir,nu mai multe decât ar încăpea într-o palmă de copil. Acoperiţi vasul şi lăsaţi-l la infuzat timp de cinci minute. Poate fi băută rece sau caldă,îndulcită sau nu (pentru îndulcire se recomandă,de preferinţă,miere de salcâm).

Muşeţelul este celebru pentru calităţile sale antihistaminice,antiinflamatorii,antispasmodice,antianxietate,dar şi pentru proprietăţile sale antioxidante. De aceea,specialiştii recomandă folosirea acestuia sub formă de ceaiuri,fiind ideal pentru tratarea crampelor cauzate de menstruaţie,dar şi a durerilor de stomac.

Află de AICI la ce remedii mai poţi apela pentru a diminua simptomele.

Mai multe