De ce este bine să bei apă cu ghimbir
Bogat în mangan, potasiu, fier, fosfor şi vitamine, ghimbirul este un superaliment util într-o gamă largă de probleme de sănătate. Poate fi utilizat pentru a trata orice, de la probleme digestive la inflamarea articulaţiilor. Dacă te confrunţi cu astfel de neplăceri, îţi spunem cum să beneficiezi de virtuţile sale terapeutice.
Băutura alină durerile articulare
Unul din motivele pentru care apa cu ghimbir funcţionează atât de bine în ameliorarea inflamaţiei articulare şi alinarea durerilor este că are în compoziţie antioxidanţi naturali. Pe lângă asta,ghimbirul mai are şi proprietăţi analgezice. Dacă durerea este cauzată de artrită,consumă periodic această băutură. Motivul? Cercetări recente arată că rădăcina de ghimbir are un efect pozitiv asupra durerii artritei.
Lichidul te scapă de migrene
Dacă suferi de migrene,remediile naturale pe bază de ghimbir îţi sunt de ajutor. O mare parte dintre cei care se confruntă cu astfel de dureri mai au şi alte simptome,precum greaţă şi stomac deranjat,ambele putând fi tratate cu apă de ghimbir. Băutura ajută la diminuarea durerii şi tratează simptomele neplăcute.
Citeşte şi:Dieta cu ghimbir:slăbeşti 7 kg în 7 zile
Calmează arsurile la stomac
Există numeroase studii care arată că substanţele antiinflamatoare din ghimbirameliorează arsurile la stomac. Când ele nu-ţi dau pace,bea apă cu ghimbir în doze mici. Ghimbirul este bine cunoscut şi pentru proprietarea de a tratastomacul deranjat. O ceaşcă de apă cu ghimbir,consumată când îţi este greaţă,este cel mai bun leac când te deranjează stomacul.
Citeşte şi:5 efecte surprinzătoare ale ghimbirului
Cum prepari apa cu ghimbir
Ai nevoie de:
½ jumătate de lămâie
1 rădăcină de ghimbir
3 căni cu apă
miere
Dă ghimbirul prin răzătoarea mare şi toarnă peste el apa. Adaugă sucul de la o jumătate de lămâie şi mierea,pentru a îndulci preparatul. Amestecă bine ingredientele. Poţi savura băutura atât caldă,cât şi rece. Când este cald afară,serveşte-o rece,cu câteva cuburi cu gheaţă.
Credit foto:www.dherbs.com