De ce să pui lămâie în cafea!

13 decembrie 2016   Îngrijire personală

Când te doare capul dimineaţa şi nu vrei să iei pastilă, în general spui că-ţi va trece dacă bei o ceaşcă cu cafea. Dar dacă încerci să adaugi câteva picături de suc de lămâie în cafeaua neagră, nu te vei mai trezi cu dureri.

De fapt,dacă te simţi ameţită,slăbităsau ai senzaţie de vomă,încearcă acest remediu.

De ce dispare durerea de cap dacă bei cafea?

Cafea conţine proprietăţi vaso-constructive,care ajută la calmarea şi reducerea durerilor de cap. Iar sucul de lămâieare efecte terapeutice. De aceea,atunci când adaugi câteva picături de suc din acest fruct citric,reduci timpul în care ar calma durerea în mod normal cafeaua.

De asemenea,cafeaua stimulează fluxul bilei datorită acţiunii sale asupra vezicii biliare. În acest fel,este prevenită formarea calculilor biliari. Şi,pentru că este un stimulent,cafeaua trebuie băută cu moderaţie. Două ceşti medii sunt suficiente pentru întreaga zi.

Totodată,cafeaua are efect diuretic şi previne constipaţia. De aceea,pentru a fi eficientă în acest caz,cafeaua se bea dimineaţa.

În schimb,sucul de lămâie are afect asupra ficatului şi vezicii biliare. Iar combinaţia dintre cafea şi lămâie este un remediu pentru persoanelecare se confruntă cu migrenele.Info:Acest remediu nu este recomandat persoanelor care suferă de ulcer. Consultă un doctor înainte de a bea cafea cu suc de lămâie.

Sursă+credite foto:www.boldsky.com

Mai multe