Descoperă calităţile curative ale florilor de tei

15 mai 2014   Îngrijire personală

Unul dintre cele mai folosite şi cunoscute ceaiuri este cel de tei. Pe lângă faptul că ne ajută să învingem răceala, acesta tratează durerile de cap, insomniile şi atenuează cearcănele.

Sedativ natural

Dun când în când te confrunţi cu insomnii,moriv pentru care este indicat să consumi ceai de tei. Acesta se prepară astfel:pune într-un vas o lingură de flori de tei. Adaugă apă clocotită şi lasă la infuzat 5-10 minute. Bea 3-4 căni de ceai de tei în fiecare zi. Poţi să îndulceşti ceaiul cu o linguriţă de miere.

Calmează tusea violentă

Dacă suferi de tuse convulsivă pot să faci băi cu flori de tei uscate. Pentru asta ai nevoie de 600 g de plantă uscată. Pune florile într-un vas şi toarnă peste ele 4 litri de apă clocotită. Varsă conţinutul în apa din cadă şi stai în ea 20-25 de minute.

Tratează amigdalele inflamate

O gargară cu flori de tei şi bicarbonat de sodiu tratează amigdalele umflate şi înroşite. Aceasta se prepară astfel:pune într-o cană 25 g de flori. Adaugă 250 ml apă clocotită şi 5 g de bicarbonat de sodiu. Infuzia pentru gargară trebuie să aibă aceeaşi temperatură cu cea a corpului.

Atenuează cearcănele

Dacă ai ochii iritaţi,obosiţi şi,pe deasupra,ai şi cearcăne,foloseşte comprese cu ceai de tei. Totodată,poţi să utilizezi ceaiul de tei pe post de loţiune tonică,după ce te-ai demachiat,deoarece hidratează tenul.

Citeşte şi:

Remedii pentru tusea seacă

Remedii care te ajută să învingi indigestia

Te scapă de durerile de cap

În cazul în care suferi de migrenenu apela la medicamente. Încearcă să scapi de ele cu ajutorul ceaiului de tei. Opăreşte 2 linguriţe de flori mărunţite cu o cană de apă clocotită. Lasă să se infuzeze 15 minte,după care filtrează amestecul. Bea o cană de ceai fierbinte pe stomacul gol.

Alină durerile provocate de gastrită

Dacă suferi de gastrită află că poţi alina durerile de tip arsură cu ajutorul pulberei de tei. Aceasta reduce nivelul de stres şi tensiunea psihică şi protejează şi cicatrizează mucoasa gastrică. Se ia câte o linguriţă de pulbere de trei-patru ori pe zi,înainte de masă. Pulberea de tei se obţineprin măcinarea florilor uscate,urmată de o cernere prin sita pentru făină. O linguriţă rasă de pulbere (aproximativ 1,5 grame) se ţine vreme de câteva minute sub limbă,dupa care se înghite cu apă.

Mai multe