Efectele benefice ale grâului încolţit

26 ianuarie 2015   Îngrijire personală

Medicamentele pe care le luăm pentru diverse afecţiuni au, pe lângă avantaje, şi o seamă de dezavantaje. Unul dintre acestea din urmă este faptul că, administrate pe termen lung, pot intoxica organismul. De aceea, e bine să apelăm la alternativele pe care le oferă natura, cum este şi cura cu grâu încolţit,o soluţie 100% naturală.

Grâul pus la încolţit trece printr-un proces ce determină o mulţime de transformări în structura şi compoziţia seminţelor. Astfel,germenii de grâu conţin fosfor,magneziu,calciu,vitaminele A,B,E,K,D,P,uşor de asimilat de către organism,enzime şi anumiţi hormoni vegetali.

Cum procedezi

Treci prin sită 1 kg de grâu din ultima recolt,apoi îl spelifoarte bine,în mai multe ape,pentru a elimina toate impurităţile. Grâul curatîlpui într-o oală mare,peste care se torni apă. A doua zi pe laprânz,speli grâul sub jetşiînlocuieşti apa din oală cu una proaspătă. Repeţi operaţiunea seara. În timpul spălării,grâul nu trebuie amestecat. Cele două operaţiunitrebuie repetatezilnic.După mai multe zile,veiobserva că încolţeşte. Pentru a fi bun de consum,embrionul trebuie să aibă o dimensiune de cel puţin 2-3 milimetri,iar rădăcina să fie de maxim5 milimetri. Acumiei grâul încolţit şiîl pui într-un borcan,închis cu capac,ca să nu ia aer. Îl depozitezi într-un loc răcoros sau la frigider.

La ce foloseşte

Grâul încolţit este indicatîn probleme ale pielii (acnee,eczeme),în ameliorarea afecţiunilor hepatice,în tromboflebită şi arterită,pentru dureri de cap,migreneşiinsomnii,în cazul unor afecţiunioculare,în anemieasociată cu lipsa de calciu şi magneziu:Mai mult,este de ajutor în menţinerea greutăţii corporale,dar şi în impotenţă şi sterilitate În plus,încetineşte procesul de îmbătrânire.

Cât trebuie să dureze cura cu grâu încolţit

Germenii de grâu se iau dimineaţa,pe stomacul gol. Grâul încolţit se dă prin maşina de tocat,după care se amestecă cu miere. În funcţie de gusturi,  se pot căuta desigur şi alte reţete de combinare a grâului germinat.Dacă bugetul tău de timp este strâmt,e bine să ştii că în comerţ se găseşte grâu încolţit sub formă de pulbere obţinută prin uscarea şi măcinarea grâului încolţit şi apoi uscat;de fulgi obţinuţi prin prelucrarea mecanică a boabelor de grâu încolţit sau alte diferite combinaţii de fulgi sau pulbere de germeni de grâu cu fructe uscate (fructe de pădure,cătină,fructe exotice,etc).

Doza recomandată

Pentru a vedea primele beneficii ale consumului de grâu încolţit este necesar să treacă 3-4 săptămâni. Efectele sunt însă evidente şi de durată (sunt vizibile chiar şi după 2-3 luni). În cazul persoanelor foarte slăbite sau care suferă de boli grave sunt necesare cure de  6-12 luni.

Doza pentru adulţi este de 3-6 linguri pe zi.

Pentru copiii între 7 şi 14 ani,doza este de 1-2 linguri pe zi.

La copiii de 2-6 ani,doza este de 1-3 linguriţe pe zi,dar înainte de administrare ar fi bine să fie consultat un pediatru.

Ştiai că…germenii de grâu sunt contraindicaţi persoanelor care se confruntă cu dezechilibre cauzate de excesul de hormoni estrogeni în organism? Prin urmare,femeile cu ciclu menstrual abundent vor folosi cu prudenţă acest remediu-minune,care în cazul lor ar putea să le accentueze problemele.

Mai multe