Efectele benefice ale spirulinei

6 noiembrie 2013   Îngrijire personală

Spirulina, o algă care creşte în lacurile din America de Sud şi Africa, întâlnită sub forma suplimentelor alimentare, nu ar trebui să lipsească din dieta noastră zilnică, datorită nutrienţilor bogaţi pe care îi conţine.

Luptă împotriva infecţiilor

Spirulina combate infecţiile şi creşte numărul de anticorpi în organism. Cu un conţinut de aproximativ 70% de proteine,spirulina stimulează producţia de macrofage,acele celule din sânge care luptă împotriva microbilor.

Bogată în aminoacizi,antioxidanţi,betacaroten,vitamina B,minerale,acizi graşi,bacterii probiotice benefice organismului,spirulina este de neegalat atunci când vine vorba de întăririrea sistemului imunitar şi inhibarea reacţiilor alergice.  

Detoxifică organismul

Aceleaşi substanţe menţionate mai sus ajută la curăţarea organismului de toxine şi metale grele. Spirulina pătrunde adând în ţesuturi şi are capacitatea de a elimina mercurul,radiaţiile şi produsele chimice. De asemenea,spirulina înlocuieşte golurile lăsate de aceste toxine cu vitamine şi minerale.  

Tratează anemia

În combinaţie cu vitamina B12,spirulina stimulează producerea de celule roşii din sânge,fiind un medicament eficient în tratarea anemiei.Ficocianina şi clorofila (pigmenţi din compoziţia alegelor) purifică sângele şi sunt responsabile de oxigenarea celulară.

Citeşte şi:

Beneficiile consumului de scorţişoară

Minunatele beneficii ale produselor apicole

Ajută la pierderea în greutate

Dacă ţii un regim de slăbire,introdu în alimentaţia ta şi spirulina deoarece te va ajuta să scapi mai repede de kilogramele în plus. Odată cu scăderea în greutate,vei dezvolta şi masă musculară,datorită nivelului ridicat de proteine din compoziţia spirulinei.  

Are grijă de sănătatea creierului

Cu un conţinut ridicat de triptofan,un aminoacid responsabil de sănătatea creierului,spirulina echilibrează stările emoţionale. Astfel,buna funcţionare a memoriei,fericirea şi liniştea vor fi parte din viaţa ta.

Mai multe