Extract din mlădiţe de zmeur

5 noiembrie 2015   Îngrijire personală

Unul dintre cele mai bune leacuri pentru problemele ginecologice este extractul din mlădiţe din zmeur. În plus are proprietăţi anticancerigene şi este un afrodiziac natural. Află cum se prepară extractul de mlădiţe de zmeur.

Extract din mlădiţe de zmeur. De ce ai nevoie

Extractul se poate prepara în casă,iar efectele sale benefice nu se vor lăsa aşteptate. Îţi trebuie:

Mlădiţe de zmeur

1 sticlăînchisă la culoare

Alcool pur

Apă

Glicerină

Extract din mlădiţe de zmeur. Cum se prepară

Speli mlădiţele de zmeur,le ştergi şi le toci cât mai mărunt. Le pui într-o sticlă,din sticlă,închisă la culoare şi torni alcool pur cât să acopere mlădiţele. Laşi 4-5 zile la macerat,după care adaugi apă şi glicerină în proporţie de 1:1. Ţii la macerat încă 3 săptămâni. Torni extractul şi-l filtrezi,iar mlădiţele de zmeur le storci cât mai bine. Torni extractul în sticlă,îl mai laşi încă 2 zile,după care-l strecori din nou. Păstrezi extractul în locuri întunecoase şi-l poţi utiliza timp de 5 ani după ce l-ai preparat.

Extract din mlădiţe de zmeur. Utilizări

Poate fi folosit ocazional,1-2 ori,pe zi câte 30 de picături într-o jumătate de pahar cu apă. Pentru bolile cronice,poate fi folosit drept adjuvant,în acest caz putând fi luate 50 de picături o dată pe zi,cu puţină apă.

Extractul de mlădiţe dezmeuralină durerile menstruale şi ameliorează simptomele sindromului premenstrual,cum ar fi insomniile,balonarea,irascibilitatea sau durerea sânilor. Este un bun adjuvant pentru tratarea chisturilor ovariene,a infecţiilor uterine şi creşte şansele de a rămâne gravidă. De asemenea,reduce pilozitatea şi creşte libidoul. În plus,extractul este bogat în antioxidanţi,care încetinesc procesul de îmbătrânire celulară şi are efecte anticancerigene.

Mai multe