Fisticul: beneficii pe care nici nu le bănuiai!

11 decembrie 2015   Îngrijire personală

Din ce în ce mai mulţi oameni descoperă, la nivel mondial, beneficiile consumului de fistic. Micile fructe oleaginoase cu coajă combat o mulţime de boli serioase.

Protejează inima

Fisticul contribuie la buna funcţionare a sistemului cardio-vascular,protejând inima. Ajută la scăderea colesterolului din sânge,prevenind apariţia infarctului şi a atacurilor vasculare cerebrale. Fisticul este o excelentă sursă de fitosteroli,compuşi capabili să scadă concentraţia de colesterol„rău” din sânge.

Scade riscul de cancer

Fisticul scade riscul apariţiei tumorilor canceroase. Este bogat în substanţe antioxidante (beta-caroten şi luteină,ce dau culoarea specifică verde),care întârzie îmbătrânirea şi previn apariţia cancerului.

Îţi păstrează silueta

Fiecare „boabă de fistic are în jur de 3-4 calorii. Practic,fisticul este fructul oleginos cu coajă cel mai mic aport caloric. Studiile arată că dacă consumi fistic în coajă,mănânci mai puţin:actul de a încerca să scoţi fructul din învelişul solid descurajează consumul compulsiv.

Are efect destresant

Fisticul conţine mult potasiu,ceea ce duce la scăderea concentraţiei de cortizol – hormonul eliberat ca răspuns la stres.

Atenţie la produsele colorate!

De multe ori,vei găsi în comerţ fistic de culoare roşie. Atenţie însă:în natură nu există fistic roşu . Anumiţi comercianţi vopsesc fructul,pentru a masca imperfecţiunile de la recoltare.

Mai multe