Grijile te copleşesc? Savurează 4 băuturi delicioase cu efect antistres

14 decembrie 2015   Îngrijire personală

Când simţi că stresul ţi-a pus capac, bea un lichid aromat care are puternic efect antistres şi este şi sănătos, pe deasupra. Vei simţi că-ţi scade tensiunea, în timp ce ţi se încarcă bateriile.

Sunt unele băuturi bogate în substanţe nutritive,care pot revigora organismul,însă au primti laude şi din partea psiho-nutriţioniştilor pentru că pot alunga stresul înghiţitură cu înghiţitură.

Conţin vitamine şi minerale,precum calciu şi magneziu,care sunt necesare pentru tonusul fizic şi psihic,dar şi glucide bune,care dau energie. Consumă oricare băutură care îţi face cu ochiul,din cele de mai jos,şi spune adio grijilor şi stresului cotidian.

Ciocolata caldă înlocuieşte stresul cu fericirea

Această băutură delicioasă,care conţine lecitină,menţine sănătatea activităţii cerebrale şi stimulează eliberarea de dopamină în creier,un neurotransmiţător care dă senzaţia de plăcere.

Când este consumată sub formă de băutură caldă,ciocolata relaxează şi aduce un efect reconfortant corpului,deoarece creşte temperatura corpului.

Bea ceai verde,pentru un plus de vitalitate

În funcţie de preferinţă,poţi bea un ceai verdecald,simplu,ca să-i simţi aroma unică,sau îi poţi adăuga lămâie ori ghimbir,ca să obţii o băutură cu multă vitamina C.

Are efect revigorant şi îl poţi bea când simţi că eşti foarte obosită,dar încă mai ai multă treabă de făcut. Este un ceai-minune pentru perioadele dificile din an,când te copleşeşte stresul,pentru că are în conţinut taninuri,aminoacizi,proteine,calciu,fier,fluor şi teină,o substanţă care relaxează.

Laptele te ajută să dormi mai bine

După o zi stresantă la serviciu şi nu numai,bea un pahar cu lapte cald. Are un conţinut ridicat de vitamine  B2 şi B12 şi conţine tripofan,un neurotransmiţător care calmează nervii şi reduce oboseala,dacă este consumat rece.

Dacă ai nevoie de un ajutor să poţi adormi? Bea lapte cald,cu o jumătate de oră înainte de culcare.

Vinul roşu relaxează şi produce euforie

Dacă îl consumi cu moderaţie,vinul roşu relaxează şi aduce corpului un efect euforizant. Această băutură este foarte bogată în antioxidanţi,în special în resveratrol,care previne îmbătrânirea prematură.

Mai multe