Ingredientul care te apără de 3 tipuri de cancer, plus alte beneficii

28 iulie 2015   Îngrijire personală

Există un ingredient la-ndemâna oricui care te poate proteja de cancer, dar are şi alte beneficii asupra corpului. Descoperă ce să nu-ţi lipsească din bucătărie.

Este vorba de coaja de lămâie,care conţine flavonoide,un tip de antioxidanţi care inhibă formarea celulelor canceroase. Acest efect benefic este susţinut şi de alte două substanţe,diosmină şi hesperidină,care se găsesc din plin în compoziţia lămâii. 

Protejează împotriva cancerului de piele

În compoziţia cojii de lămâie se găseşte din plin şi limonină,o substanţă care previne formarea şi dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul pielii.

Protejează împotriva cancerului de colon

Datorită flavonoidelor pe care le conţine,lămâia este un superaliment care ţine la distanţă cancerul de colon.

Combate cancerul de prostată

Studiile arată că un amestec preparat pe bază de coajă de lămâie reduce tumorile canceroase de la nivelul prostatei şi induce decesul celulelor canceroase din această parte a corpului.

Alte beneficii ale cojii de lămâie

În compoziţia cojii de lămâie se găsesc cantităţi mari de polifenoli,antioxidanţi care inhibă acumularea grăsimilor la nivelul ţesuturilor şi ficatului.

Tot datorită polifenolilor,lămâia are capacitatea de a îmbunătăţi răspunsul corpului la insulină,reducând astfel riscul apariţiei diabetului.

Cum incluzi coaja de lămâie în alimentaţia ta

Adaugă coajă de lămâie în compoziţia prăjiturilor pe care le prepari.

Prepară coajă de lămâie caramelizată. Taie coaja de lămâie în felii subţiri,fierbe-o în apă,după care pune-o într-un alt vas cu apă fiartă şi zahăr. Coaja de lămâie se ţine pe foc până când se înmoaie. La final,scoate-o din vas,pune-o pe o hârtie şi pe deasupra toarnă puţin zahăr. Las-o la uscat,după care depoziteaz-o într-un recipient care se închide ermetic. O poţi consuma ori de câte ori ai poftă de ceva dulce.

Consum-o în combinaţie cu alte condimente. Pentru a obţine pudră din coaja de lămâie,după ce ai fiert-o,las-o să se usuce,după care dă-o prin râşniţă.

Mai multe