Laptele de migdale cu miere încetineşte procesul de îmbătrânire

8 iunie 2017   Îngrijire personală

Laptele de migdale are o mulţime de proprietăţi benefice asupra corpului şi dacă îi vei mai adăuga şi două linguriţe de miere, vei reuşi să te bucuri din plin de acestea. Află la ce este de folos!

1. Somn mai odihnitor

Zahărulîn cantităţi mari îţi poate perturba somnul şi de cele mai multe ori,să îţi decaleze ora de somn cu care erai obişnuită. Cu toate acestea,o cantitate mică de glucoză va ajuta creierul să întrerupă activitatea hormonului anti-somn,numit-orexin.

2. Energie şi concentrare sporite

Consumă un pahar de lapte de migdale cu 2 linguri de miere dimineaţa şi vei vedea că nivelul de energie va creşte şi se va menţine pe tot parcursul zilei. Totodată,corpul îşi va lua vitaminele şi mineralele esenţiale.

Citeşte şi:Migdalele lăsate la înmuiat peste noapte au efecte extrem de benefice pentru organism

3. Încetineşte procesul de îmbătrânire

Cercetătorii au descoperit că mierea împreună cu laptele pot produce un efect pozitiv asupra întregii stări de sănătate,inclusiv asupra pielii. În antichitate,oamenii le foloseau într-o mulţime de combinaţii,considerând aceste două ingrediente ca fiind împreună un elixir al tinereţii,care ajută pielea să se menţină suplă şi hidratată.

4. Protecţie antibacteriană

Laptele de migdaleîmpreună cu mierea,sunt capabile să lupte împotriva stafilococului atunci când sunt utilizate împreună. De aceea,această combinaţie este adesea folosită datorită puternicelor proprietăţi antibacteriene.

5. Ajută digestia

Dacă ai un tranzit intestinal lent,acesta poate fi remediul perfect pentru a reduce constipaţia şi senzaţia de balonare,cât şi alte probleme la nivelul intestinelor.

6. Afecţiunile respiratorii

Apelează la această băutură atunci când eşti răcită sau tuşeşti. Vei observa imediat efectele,care pot fi mai bune decât cele ale unui medicament.

Citeşte şi:5 motive să mănânci migdale

Cum se prepară

Ai nevoie de:

-un pumn de mieji de migdale

-4 pahare cu apă

-1 baton vanilie

-2 linguri de miere

Lasă miejii de migdale la înmuiat peste noapte într-un vas cu apă. Pune-i în blender,împreună cu apa,mierea şi vanilia şi mixează-le 1 minut. Strecoară amestecul obţinut şi dă-l la rece. Miejii folosiţi deja pot fi reutilizaţi de 3 ori,dacă îi depozitezi la rece,apoi trebuie aruncaţi.

Mai multe