Leacuri naturale pentru durerile digestive

20 decembrie 2013   Îngrijire personală

Stresul, alimentaţia dezechilibrată, cafeaua, alcoolul şi tutunul cresc frecvenţa bolilor de stomac. Cu ajutorul plantelor, însă, acestea pot fi combătute rapid şi uşor.

MENTA înlătură indigestia

Primele simptome ca­re apar în cazul indigesti­ei alimentare sunt dureri­le de stomac,refluxul gas­tric,greaţa,vărsăturile şi balonările. Infuzia de men­tă este cea mai eficientă şi se prepară astfel:una-do­uă linguriţe de frunze usca­te la 200 ml de apă cloco­tită,din care se beau câte două-trei căni pe zi.

Ceaiul se bea rece,neîndul­cit şi cu înghiţituri rare. Alte plante cu efecte benefice sunt frunzele de nuc,mă­rarul,pelinul alb,lavanda,busuiocul şi cimbrişorul.

MUŞEŢEL,dacă suferi de gastrită

Pentru a ameliora simptome­le gastritei,prepară un ceai din două linguriţe de flori uscate de muşeţel la 200 ml de apă clocotită. Lasă ceaiul la infuzat în­tr-un vas acoperit timp de 15 mi­nute,strecoară-l şi îndulceşte-l cu miere.

După mesele princi­pale,bea câte o cană de ceai călduţ. Rezultate foarte bune vei obţine şi dacă vei amesteca în părţi egale următoarele plan­te:muşeţel,mentă,coada-şori­celului,salvie şi pelin.

Sau pre­pară o infuzie din două linguri­ţe de amestec la 200 ml de apă clocotită,din care bei zilnic câte două căni de ceai neîndulcit.

GĂLBENELELE ameliorează ulcerul

Gastrita netratată corespun­zător poate duce la declan­şarea ulcerului gastric. Boa­la se manifestă prin dureri violente de stomac şi arsuri,asociate de multe ori cu in­digestie,greaţă,vărsături,constipaţie sau lipsa poftei de mâncare.

Gălbenelele au efecte cica­trizante şi antiinflamatoare. Infuzia se face din două lin­guriţe de plantă la 300 ml de apă clocotită. Sunt indicate terapiile de lungă durată,de aceea,este recomandat să bei din acest ceai zilnic,îna­inte de mesele principale.

INFUZIE împotriva constipaţiei

Dacă suferi de constipaţie,fă un amestec din cruşin (20 g),trifoi roşu (20 g),ci­coare (30 g),coada-şorice­lului (30 g),gălbenele (30 g),pătlagină (20 g).

Infuzia se prepară din o linguriţă de amestec la 250 ml de apă colcotită. Se infuzează două minute şi se beau trei căni pe zi.

După aceeaşi reţetă,poţi face o infuzie din ames­tecul de soc (20 g),mu­şeţel (20 g),anason (20 g),pătlagină (10 g),frunze de frasin (20 g),nalbă mare (20 g).

Mai multe