Leacuri naturiste care combat mirosul picioarelor
Încălţămintea călduroasă şi, în general, cea care nu permite aerisirea picioarelor determină transpiraţia picioarelor, care vine la pachet cu un miros înţepător şi stânjenitor. Vestea bună este că există remedii la-ndemână pentru această problemă şi nu au efecte secundare.
Ştiai că 1 din 4 persoane suferă din pricina mirosului urât al picioarelor,care apare din cauza infecţiei cu ciuperca piciorului? Pe lângă miros,aceasta este însoţită şi de alte simptome ca mâncărimea şi descuamarea tălpii şi a pielii dintre degete.
Din păcate,fungii care atacă pielea apar şi când nu se acordă o igienă corespunzătoare picioarelor. Splarea zilnică este esenţială pentru a scăpa de această ciupercă,dar sunt necesare şi remedii care pot combate afecţiunea. Cele mai multe leacuri au rolul de a dezinfecta zona,pentru că au proprietăţi antimicotice şi de împrospătare.
Oţetul de mere,odorizantul care calmează iritaţiile
Un remediu eficient care distruge ciuperca piciorului,tratază micozele,calmează iritaţiile şi mâncărimile şi are un efect de împrospătare a mirosului picioarelor este oţetul de mere. Spală-te frecvent cu o soluţie din doi litri de apă şi două linguri de oteţ de mere şi te vei bucura de rezultate în doar câteva zile.
Lămâie
Poţi utiliza şi suc de lămâie în loc de oţet,deoarece şi acesta are efecte benefice asupra picioarelor:distruge bacteriile şi acţionează pozitiv în caz de picioare umflate şi obosite.
Bicarbonatul de sodiu
Praful alb folosit des în bucătărie aduce beneficii şi pentru sănătate. De două ori pe săptămână,nu mai mult pentru că usucă pielea,fă băi la picioare cu bicarbonat şi apă călduţă (o lingură la doi litri de apă).
Ceai negru
Băi la picioare poţi face şi cu ceai negru,pentru că poate combate]n scurt timp bacteriile care produc mirosul neplăcut al picioarelor. În plus,acidul tanic din ceaiul negru închide porii care eliberează traspiraţia.
În caz de micoze,în fiecare seară fă băi cu o soluţie concentrată din patru linguriţe de ceai negru,uscat şi mărunţit,la o jumătate de litru de apă. E indicat să stai cu picioarele în ceai cel puţin un sfert de oră,apoi şterge-te cu prosop fără să te clăteşti cu apă.
Uleiuri esenţiale
Mirosul neplăcut al picioarelor poate fi mascat şi cu ajutorul uleiurilor aromatice. Fă băi la picioare cu ulei de lavandă,de mentă,de arbore de ceai sau de cimbru,trei-patru picături de ulei la doi litri de apă,pentru că acestea nu doar că împrospătează,ci distrug ciuperca datorită efectelor antimicotice,antiseptice şi de calmare.