Menta te scapă de indigestie

22 august 2014   Îngrijire personală

Folosită de mii de ani în tratarea numeroaselor afecţiuni, menta este o plantă care este utilizată şi în preparatele culinare. Leacurile cu aceasta tratează răceala, alergiile, indigestia, iar lista beneficiilor nu se opreşte aici.

Calmează simptomele alergiilor

Menta conţine un antioxidant,cunoscut sub numele de acid rozmarinic,care a fost studiat pentru eficacitatea sa în ameliorarea simptomelor alergice sezoniere. Datorită proprietăţilor antiinflamatoare ale acidului rozmarinic,menta s-a dovedit a fi foarte utilă în calmarea simtomelor alergiilor.

Atenuează manifestarea sindromului colonului iritabil

Capsulele cu ulei de mentă sunt indicate persoanelor care suferă de sindromul colonului iritabil,atenuând simptomele acestuia. Acestea sunt eficiente atât la copii,cât şi la adulţi deopotrivă.

Citeşte şi:

Remedii care te scapă de indigestie

Când stresul îţi face bine

Te scapă de indigestie

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici,suplimentarea cu 90 de mg de ulei de mentă,ameliorează simptomele dispepsiei funcţionale (stomac deranjat şi indigestie). Dacă suferi de acesta,bea un pahar mic de apă,cu câteva 2 picături de ulei esenţial de mentă.

Împrospătează respiraţia

Specialiştii spun că extractul de ulei de mentă tratează cariile şi împrospătează respiraţia. Pe vremuri,oamenii mestecau fruze de mentă pentru a-şi albi dinţii. Dacă vrei să-ţi deschizi culoarea dinţilor cu un ton sau două,adaugă două picături de ulei de mentă în pasta de dinţi.

Alungă durerile de cap

Uleiul de mentă ajută la ameliorarea durerilor de cap. Dacă suferi de acestea pune câteva picături de ulei de mentă,dizolvat în puţină apă,pe încheietura mâinii sau stropeşte o bucată de pânză,apoi inhalează aroma.

Ţine departe stresul

Uleiul de mentă te energizează. Adaugă câteva picături în apa din cadă. Vei vedea că te vei detensiona aproape instant.

Menta este bună pentru păr şi piele

Pune câteva picături de ulei de mentă în şampon,gelul de duş sau în loţiunea de corp. Menta  are proprietăţi antiseptice şi antibacteriene care pot ajuta la eliminarea mătreţii.

Mai multe