Motive pentru care să foloseşti rozmarin când găteşti

21 noiembrie 2014   Îngrijire personală

Dacă printre condimentele pe care le foloseşti la gătit nu se află şi rozmarinul, iată câteva motive bune pentru care ar trebui să-l incluzi mai des în dieta ta.

Reduce inflamaţiileRozmarinul este cunoscut pentru proprietăţile lui antiinflamatoare şi pentru capacitatea lui de a creşte nivelul prostaglandinei E2,o substanţă care permite relaxarea msuculaturii şi reduce inflamaţiile.Ţine cancerul la distanţăSpecialiştii susţin că acest condiment are puterea de a ţine la distanţă cancerul,datorită substanţelor pe care le conţine,în special carnosol şi acid ursolic. Astfel,riscul de a suferi de cancer mamar,de ficat sau la stomac se reduce în mod considerabil.Combate în mod eficient infecţiileUleiul de rozmarin are proprietăţi antimicrobiene,în prezenţa cărora corpul combate în mod eficient infecţiile. De asemenea,rozmarinul inhibă bacteriile din alimente să afecteze sistemul gastrointestinal,prevenind astfel apariţia stării de vomă,diareea şi crampele abdominale.Stimulează memoriaStudiile arată că rozmarinul are şi rolul de a îmbunătăţii funcţiile creierul,crescând astfel puterea de memorare şi concentrarea. În plus,acest condiment îmbunătăţeşte şi starea de spirit.Are grijă de părul tăuPentru un păr rezistent şi strălucitor,este indicat să consumi rozmarin în mod constant. Vei observa îmbunătăţiri majore la nivelul podoabei capilare în scurt timp de la folosirea acestui condiment.Îmbunătăţeşte vedereaÎn compoziţia rozmarinului se găseşte şi vitamina A,un antioxidant puternic care are rolul de a menţine sănătatea pielii,dar şi pe cea a ochilor.

Mai multe