Multiplele întrebuinţări şi beneficii ale usturoiului
Usturoiul este recunoscut la nivel mondial pentru diversele sale beneficii. Totodată, acesta este folosit ca produs alimentar în marile bucătării ale lumii.
La noi,din moşi strămoşi,se recomandă consumarea zilnică a unui căţel de usturoi pe stomacul gol,fiindcă,spun străbunii,“este medicament”. Într-adevăr,este mult mai eficient atunci când îl mănânci înainte de micul dejun,fiindcă bacteriile sunt expuse şi cedează rapid în faţa lui.
Cele mai importante beneficii ale usturoiului
Acesta este folosit ca tratament pentru mai multe probleme de stomac,stimulează digestia şi creşte pofta de mâncare.
Pe de altă parte,multe persoane care suferă de hipertensiune arterială folosesc usturoiul pentru reglarea tensiunii. Pe lângă faptul că ajută circulaţia,condimentul previne,de asemenea,problemele cardiace şi are un rol important în buna funcţionare a ficatului şi a vezicii urinare.
Unii oameni susţin că prin consumarea usturoiului pe stomacul gol,pot scăpa de stările de nervozitate. Acesta are efect în reducerea stresului,deoarece previne acidul din stomac,care este,de obicei,produs atunci când eşti nervoasă.
În medicina alternativă,usturoiul este considerat a fi unul dintre cele mai puternice alimente care ajută la detoxifierea organismului.
Alte întrebuinţări ale usturoiului
Experţii susţin că acesta este atât de puternic încât poate elimina paraziţii şi viermii din organism şi poate preveni apariţia unor boli precum diabetulzaharat,depresia şi unele tipuri de cancer.
Usturoiul vindecă,de asemenea,hemoroizii şi constipaţia. Se fierb câtiva câţei de usturoi în apă şi apoi se infuzează vaporii, până când apa se răceşte.
Remediul pentru bolile respiratorii. Reţete
De altfel,se spune că alimentul este extrem de util şi în tratarea bolilor respiratorii. Acesta este cu adevărat uimitor pentru prevenirea şi vindecarea tuberculozei,pneumoniei,a bronşitei,congestiei pulmonare,astmului şi a tusei convulsive.
Pentru tratarea bronşiteicronice: ai nevoie de 40 de grame de usturoi,bine spălat,tăiat în bucăţi mici,şi 100 de grame de alcool de 90 de grade. Le pui într-o sticlă şi le laşi la macerat timp de cinci sau şase zile,apoi strecori. Se bea zilnic câte o ceaşcă din această infuzie.
Pentru astm: se foloseşte acelaşi preparat,. De această dată se dizolva 15-30 de picături din infuzie într-un pic de apă caldă. Se poate adăuga şi puţină mentă.
În caz de tuberculoză:se mănâncă câte un bulb întreg pe zi. Este mai bine dacă usturoiul este concumat crud sau uşor rumenit în cuptor.