Ochi obosiţi remedii. 3 leacuri prin care îşi recapătă vitalitatea

19 februarie 2014   Îngrijire personală

Ochi obosiţi remedii. Stresul, munca zilnică la calculator, statul ore în şir în faţa televizorului şi lipsa de somn pot obosi ochii. Prin urmare, ai nevoie de vitamine pentru ca ochii tăi să-şi recapete strălucirea şi vitalitatea.

1. Ochi obosiţi remedii - Comprese

Cea mai populară metodă pentru combaterea oboselii ochilor este aceea cu pacheţele de ceai. Prin urmare,înmoaie 2 pliculeţe de ceai verdeîn apă călduţă,apoi pune-le pe ochi şi lasă-le să acţioneze 10 minute.

O altă opţiune pot fi şi compresele din plante. Ai nevoie de 2 tampoane din bumbac înmuiate în infuzie de albăstrele. Pune compresele pe ochi timp de 15 minute. Albăstrelele le poţi înlocui cu sucul de lămâie şi apă de trandafir.

2. Măşti

Ochi obosiţi remedii - Măştile de legume s-au dovedit a fi extrem de benefice atunci când vine vorba de ochi obosiţi. Pasează cu ajutorul unui blender un castravete şi o legătură de pătrunjel şi apoi aplică masca în jurul ochilor,timp de 20 de minute,apoi clăteşte cu apă călduţă. Poţi înlocui această mască cu un amestec de avocado şi 2-3 picături de ulei de migdale.

Tensiunea din zona ochilor o poţi combate cu ajutorul unui mix din suc de mere şi ananas. Înmoaie 2 dischete demachiante în acest amestec şi apoi pune-le pe ochi şi lasă-le să acţioneze 15 minute. La final clăteşte-te cu apă călduţă.

3. Ochi obosiţi remedii - Cafea

Cafeauaeste un alt remediu natural care poate calma ochii roşii. Amestecă o jumătate de linguriţă de cafea măcinată,1 linguriţă cu ulei de cocos,2 linguriţe cu suc de lămâie,1 cu linguriţă miere şi 100 ml lapte. Prepară o pastă şi apoi aplic-o pe ochi. Las-o să acţioneze 20 de minute,apoi clăteşte cu apă caldă.

Poţi încerca o altă mască preparată dintr-un albuş de ou pe care-l baţi bine pînă obţii o cremă groasă. Aplică compoziţia pe ochi şi las-o să acţioneze 10 minute,apoi clăteşte-te cu apă caldă.

Citeşte şi:

Remedii şi alimente care-ţi menţin ochii sănătoşi

Cum să-ţi machiezi ochii obosiţi

Mai multe