Păstura, medicamentul universal

1 decembrie 2015   Îngrijire personală

Păstura este un produs derivat din polen cu virtuţi extraordinare asupra sănătăţii. Este considerată un adevărat aliment şi are proprietăţi antibiotice de trei ori mai mari ca cele ale polenului.

Cum se formează

Colectarea păsturii este migăloasă,pentru a nu afecta rezerva de hrană a acestor insecte. Albinele lucrătoare colectează polenul şi îl depozitează în celulele fagurelui. În decursul zilelor,polenul este îmbogăţit cu enzime şi acoperit cu un strat subţire de miere. În urma fermentării,au loc au loc transformări biochimice – rezultatul fiind păstura

Combate afecţiunile hepatice

Păstura este recomandată în special în afecţiunilehepatice:hepatite acute şi cronice,ciroze uscate sau umede. Doza recomandată este de 10-20 g/zi,în două prize,la jumătate de oră după mese. În cazul afecţiunilor hepatice severe,doza poate fi crescută la 30 g/zi,cu administrare în 3 prize,între mese.

Ajută bolnavii de cancer

Poate fi utilizată şi în cazul bolnavilor de cancer,ca adjuvant,pentru că creşte calitatea sângelui. Este utilă în special pacienţilor cu stare generală alterată sau în faze avansate,datorită faptului că nutrienţii sunt absorbiţi uşor şi rapid,fără a supune la efort tubul digestiv.

Are rol antibiotic

Este antiseptică şi germicidă,fătă a putea înlocui remediile sau medicamentele cu efect ţintit antibiotic. Însă acţionează convergent cu ele şi susţine organismul slăbit de boală. Este recomandată şi copiilor.

Întăreşte imunitatea

O cură de o lună cu păstură tonificăorganismul şi creşte imunitatea. Se adminitrează dimineaţa şi seara o linguriţă de produs,circa 10-15 grame/zi. Se spune că pâine albinelor,consumată pe termen lung,este şi un elixir de viaţă lungă.

Contra reumatismului

Prin conţinutul său de acizi decanoic şi pantotenic,contribuie la ameliorearea simptomelor reumatismului. Are şi efect antialergic,micşorând producţia de histamină,şi este utilă şi în insuficienţa renală cronică.

Mai multe