Pătrunjelul - remediu-miraculos în zeci de boli

18 februarie 2015   Îngrijire personală

Numele latin al pătrunjelului este „Petroselinum crispum” şi vine din limba greacă (“petros” – piatră, iar “selinon” – ţelină). Grecii antici o foloseau atât ca aliment, cât şi ca plantă medicinală.

Cu frunzele sale erau decorate şi aromatizate mâncărurile,dar erau şi încoronaţi învingătorii în întrecerile sportive sau erau tratate muşcăturile de şarpe ori de scorpion. Planta provine de pe malurile Mării Mediterane şi a ajuns pe actualul teritoriu al României cu cel puţin 2000 de ani în urmă. În prezent,pătrunjelul este cel mai folosit zarzavat în bucătăria tradiţională românească,iar până nu demult,era un remediu redutabil în medicina noastră populară.

Cum putem consuma pătrunjelul

Orice fruct,legumă sau zarzavat este preferabil să fie consumat în stare crudă. Prin prepararea termică,nu numai culoarea şi aroma,dar cea mai mare parte din enzime şi vitamine se pierd. Frunza verde de pătrunjel tocată mărunt se poate adăuga la orice mâncare gătită,la sfârşit,după ce prepararea termică s-a încheiat,sau la salate. Pentru că rădăcina de pătrunjel este şi ea valoroasă din punct de vedere nutritiv,o putem consuma,de asemenea,crudă,dată pe răzătoare,în amestec cu morcov şi ţelină.Citeşte continuarea pe antenasatelor.ro.

Mai multe